Најновије

ПУТИН ДИГАО ВОЈСКУ НА НОГЕ: Изненадна проверава борбена готовости ваздушних снага! (ВИДЕО)

"Према одлуци врховног команданта Оружаних снага Владимира Путина, почела је изненадна провера Ваздушно-космичких снага Русије", саопштио је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу.

Путин дигао војску на ноге (Фото: Синхуа)

"Данас, у складу са одлуком врховног команданта Оружаних снага, ради оцене спремности органа војне управе и снага за извршавање борбених задатака, почела је изненадна провера Ваздушно-космичких снага", рекао је Шојгу на састанку у Министарству одбране.
Према његовим речима, у 9 сати органи војне управе и јединице су почели са подизањем борбене готовости на високи степен. "Приликом провере посебна пажња ће бити посвећена стању војске, распоређивању система ПВО у ратно време и спремности авијације да пружи отпор агресији. Све јединице ће провести тактичке војне вежбе и контролне задатке", додао је Шојгу. Он је наложио да се током догађаја поштују строги захтеви безбедности, сачува оружје и муниција, искључе случајеви наношења штете државној имовини и не дозволи негативан утицај на природну средину. Ради реализације задатака које је поставио врховни командант у Генералштабу Ваздушно-космичких снага Русије биће формирана контролна група. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА