Најновије

САША ЈАНКОВИЋ: Кандидујем се за председника да бих људима вратио осмех!

БЕОГРАД - Заштитник грађана Саша Јанковић поднео је оставку у Пионирском парку у Београду, након непуних 10 година обављања те функције.

Саша Јанковић (Фото: Принтскрин)

Јанковић је потврдио да ће се кандидовати на председничким изборима у Србији.
Други петогодишњи мандат Саше Јанковића истиче 4. августа, а он је у понедељак увече на пријему поводом 10 година рада институције поручио да је завршио своју мисију као заштитник.
Јанковић је пред бројним представницима медијима изјавио да је данас поднео оставку на дужност заштитника грађана и одлучио да се кандидује за председника државе како би вратио углед овој институцији и свим грађанима вратио осмех на лице.
"До сада ме је 8 политичких покрета и странака подржало. Позвао сам све који поштују Устав и европске вредности и демократију исто учине. Верујем да ће у наредних 7 до 10 дана бити јаснији мој програм, ово је само почетак кандидатуре. Све институције су нам потребне, пре свега институција председника, заштитника грађана, али и правосуђа, како би се случајеви попут Савамале разрешили и више не би понављали. Посао заштитника до истека мандата обављаће мој заменик Милош Јанковић", навео је Јанковић.
Он је позвао све да заједничким снагама врате достојанство изборима и омогуће фер надметање.
"Свако од нас се кандидује да би победио. О евентуалној подршци Вуку Јеремићу у 2. кругу говорићемо кад за то дође време. Он је сасвим сигурно опозициони кандидат, али за сада нисмо толико слични, јер бих се у супротном ја одмах одрекао кандидатуре", кратко је поручио Јанковић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА