Најновије

ВЕЛИКО ПОБОЉШАЊЕ У ОДНОСУ НА ОБАМУ: Ево шта Лавров каже за Трампа!

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров похвалио је приступ новог америчког председника Доналда Трампа у кризи у Украјини, наводећи да је то велико побољшање у односу на његовог претходника Барака Обаму.

Сергеј Лавров (Фото: Синхуа)

- Трамп је показао да жели да схвати дешавања у Украјини и да увиди како ће се даље понашати. То је, верујем, велика и квалитетна промена у односу на Обамину администрацију - нагласио је Лавров.
Лавров је истакао да САД сада увиђају да повратак контроле Кијева над истоком Украјине неће решити све проблеме у тој земљи.
- Ако се неко нада да ће сви проблеми у Украјини бити решени једноставном обновом контроле тренутног режима у Донбасу, то је утопија. Свима је то јасно и у Европи, укључујући Париз, Берлин и Брисел. Вашингтон то, такође схвата, односно почели су да увиђају чак и током претходне администрације - каже Лавров.
Немачки канцелар Ангела Меркел је нешто раније телефоном разговорала са руским председником Владимиром Путином и од њега је затражила да искористи утицај на профедералне снаге на истоку Украјине ради обуставе насиља. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА