Најновије

АЛБАНЦИ СМИСЛИЛИ ПАКЛЕНИ ПЛАН: Тачи уцењује Србе за војску Косова!

Хашим Тачи не одустаје од формирања оружаних снага Косова, али да би му се план остварио, потребно је да у парламенту за промену устава која би тако нешто омогућила гласа и најмање две трећине посланика других заједница на КиМ, што значи да Приштина без подршке српске листе никада неће добити своју војску.

Хашим Тачи (Фото: Синхуа)

Интересантно, већ за сутра је заказано заседање парламента у Приштини, када ће се расправљати и о трансформацији безбедносних снага Косова у оружане снаге. На питање плаши ли се да би косовска влада, односно Хашим Тачи, могао да уценом, новцем или претњама појача притисак на посланике српске листе како би гласали за формирање оружаних снага Косова, Далибор Јевтић, министар за заједнице и повратак у косовској влади поручује:
- До притисака може да дође, то је део политичког фолклора на овим просторима. Међутим, након последњих покушаја да се српска подели на исти начин таква могућност је смањена и у овом тренутку искључено је да неко из српске листе на такав начин преговара и обећава било шта - навео је Јевтић. Да се нешто дешава, индиректно је потврдио и Кадри Весели, председник косовске скупштине, који је најавио да је формирање војске Косова реалност. Председник косовске скупштине, који је најавио да је формирање војске Косова реалност. - Процес одлучивања у косовској скупштини о трансформацији није толико важан колико је важно инвестирање у оружане снаге како би се снабделе потребним оружјем, а то је могуће само кроз сарадњу с међународном заједницом - рекао је Весели и додао да је о томе разговарао и у Пентагону. У међувремену се огласио и Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, који је подсетио да се и у прошлости дешавало да неко покушава да поткупи и подели српску листу. - Део плана је био да се Београд искључи из процеса дијалога у Бриселу како би интереси косовских Срба били додатно поткопани. сада се видело због чега је неко покушавао да поткупи и подели српску листу, да се дође до ситуације у којој Срби неће наступати у координацији са Београдом. Али тај сценарио је пао у воду. Мислим да је томе знатно допринело то што је председник Владе изашао у јавност и обелоданио у каквој се ситуацији налазимо и шта се дешава - рекао је Ђурић. Погледајте ОВДЕ, уколико Албанци нападну север покрајине, спрема им се овакав сценарио! Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА