Најновије

ТРАМП И ЕРДОГАН: Овај договор двојице лидера промениће све! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп разговарао је телефоном са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и том приликом поручио да САД подржавају Турску "као стратешког партнера и савезника у НАТО-у", саопштили су кабинети два лидера.

Доналд Трамп (Фото: flickr.com/gageskidmore)

Трамп је, у разговору с Ердоганом у уторак, говорио и о "заједничкој посвећености две земље борби против тероризма у свим облицима" и поздравио доприносе Турске борби против Исламске државе, наводи се у саопштењу Беле куће, преноси данас Ројтерс.

Два лидера су истакла да су Турска и САД пријатељи и савезници, саопштио је Ердоганов кабинет.
Турска је, као чланица НАТО-а која се граничи са Сиријом, Ираком и Ираном, моћни играч у региону, али су Ердоганови односи са бившим председником САД Бараком Обамом, као и са Западном Европом, повремено били затегнути, подсећа британска агенција.

Анкара је озлојеђена оним што сматра одбијањем Вашингтона да изручи турског свештеника Фетулаха Гулена, који живи у САД, а кога Турска оптужује за организовање неуспелог пуча у тој земљи у јулу 2016.
САД и Турска су у сукобу и због америчке подршке сиријској милицији Јединице за заштиту народа (YPG) , коју Анкара сматра терористичком организацијом.
Урнебесни видео који су Хрвати упутили Трампу погледајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА