Најновије

СОРОШ ПОТПИРУЈЕ СУКОБ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ: Финансира политичаре да свађају Трампа са Путином

Иницијатива за покретање рата информацијама против Русије има отиске Џорџа Сороша на себи, тврди америчка новинарка Памела Гелер.

Сорош (Фото: Синхуа)

Гелерова, која је и председник организације "Американ фридом дифенс" каже да Сорош жели да спречи приближавање Русије и САД.
Чини се да амерички политичари настављају са својом напорима против државних органа САД, а пре свега, Русије.
Дејли бист је објавио да је издвојено 160 милиона долара за организацјиу "Глобал енгејџмент сентр" (ГЕЦ) за вођење иностране пропаганде, додатних 100 милиона ће бити утрошено за подршку "објективном руском новинарству, контрирању "лажних вести" и истраживању подршке о ефектима информационог ратовања."
ГЕЦ је створен под Обамином администрацијом да се бори против пропаганде Исламске државе.
Иницијатива је почела од републиканског сенатора Роба Портмана и демократе Криса Марфија крајем 2016. године а Обама је чак потписао и закон о финансирању.
Памела Гелер истакла је да глобалистички естаблишмент САД улаже све напоре да спречи потенцијални договор између Вашингтона и Москве.
"Ово је можда зато што виде Путина као озбиљну претњу њиховом глобалистичком интернационалом програму", истакла је она.
Гелер је истакла да је руски председник "помогао Русији да поврати свој национални понос". Она је рекла да, ако се иста ствар догоди у Европи и САД-у, сви напори глобалиста ће бити поништени.
"Ово настојање да се искорене такозване лажне вести финансира Џорџ Сорош", истакла је Гелерова и додала "јасно је да Сорош жели да спречи зближавање САД и Русије и сарадњу у борби против тероризма".
Она се сложили да је амерички милијардер могао бити иза недавних протеста против Трампа у САД.
"Знамо да је финансирао више од педесет група иза ових насилних протеста", рекла је Гелер.
Амерички новинар и геополитички аналитичар Гилберт Мерсиер дели сличан став. У свом недавном интервјуу за Спутњик Мерсиер је истакао да су протести против Трампа професионално оркестрирани.
Он сматра да су Сорош и његове либералне колеге имале умешане руке у покрету против Трампа.
"Џорџ Сорош и његова Фондација за отворено друштво, коју чини мрежа са више од 100 фондација и још увек има представништва у безброј земаља, укључујући оне у Авганистану, има своје отиске прстију у наводно спонтаним демонстрацијама против Трампа, не само у САД, већ широм света", рекао је он.
Али то је пола проблем, каже Гелерова. Сорош такође спонзорише америчке политичаре из Демократске и Републиканске партије годинама.
"Ове санкције против Русије су део демократске хистерије и страха од хушкања које је коришћено и током избора. Било би боље за САД да се слажемо са Русијом", сматра она.
Извор: Sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА