Најновије

БЛОКИРАНА НАЈВАЖНИЈА ТРАМПОВА ОДЛУКА: Беснео на Твитеру, Хилари га исмевала!

Савезни апелациони суд одбио је да врати на снагу извршну уредбу америчког председника Доналда Трампа, којом се путницима из седам земаља са већинским муслиманским становништвом брани улазак у САД.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

На ову одлуку одмах је реаговао и председник Трамп, који је на Твитеру написао "Видимо се на суду, безбедност наше нације је у питању". Веће од троје судија из Деветог обласног америчког апелационог суда одбило је да блокира ранију одлуку нижег суда која је суспендовала извршну уредбу.
Како се наводи, могуће је поднети жалбу Врховном суду.
Након пресуде апелационог суда огласила се и Хилари Клинтон, која је подсмешљиво на Твитеру написала само "3-0", алудирајући на одлуку судија. Одлуком нижег суда у Сијетлу привремено је забрањена извршна уредба, а адвокати америчког Министарства правде уложили су жалбу Деветом обласном апелационом суду на ту одлуку. Врховни суд тренутно има једно упражњено место судије, а како се наводи нема шансе да кандидат Доналда Трампа за то место Нил Горсач буде именован на време да учествује у разматрању забране. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА