Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ДРЖАВА ЗАУСТАВИТИ КОРУПЦИЈУ У СРПСКОМ ШАХУ: Ево како је извлачен новац намењен Шаховском савезу (ФОТО)

Ових дана на делу су покушаји групе окупљене око Владимира Шакотића, кога је Европска Шаховска Унија на једвите јаде истисла из шаховских кругова и о коме су поједини медији већ писали, да Мирослава Копању врати на место председника Шаховског савеза Србије.

Мирослав Копања

Мирослав Копања је једно време био и председник Шаховског савеза Србије, али је смењен у јануару 2016. године због прекорачења овлашћења, кршења Статута ШСС и кршења Закона о Спорту. Последица те смене су и две кривичне пријаве против бившег председника због проневере и злоупотребе службеног положаја.  Оно што је занимљиво, да је од око 3 милиона динара које је Шаховски савез Војводине у 2015.години добио за програмско финансирање од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, дакле буџетског новца, чак 600.000 завршило на рачуну Копи-Комерца, фирме Мирослава Копање. Погледајте један од рачуна којим је пребациван новац на приватну фирму: 

Владимир Шакотић је недавно добио трогодишњу суспензију од стране светске шаховске федерације - ФИДЕ, а такође је међу осумњиченима за милионске проневере из државног буџета суседне нам Бугарске, као и за малверзације у Црној Гори. Европска Шаховска Унија је прошле седмице против њега поднела кривичну пријаву Швајцарском суду.

Владимир Шакотић После нелегалне скупштине Шаховског савеза Србије, која је организована уз кршење актуелног Закона о Спорту и Статута ШСС, група окупљена око Владимира Шакотића и Мирослава Копање је извршила експресан упис у регистар АПР-а користећи печат који је оглашен неважећим још 22.јануара 2016.године, чинећи тиме озбиљно кривично дело! Према сазнањима нашег листа, све релевантне институције, Министарство омладине и спорта, тужилаштво, полиција и АПР су обавештене о овој злоупотреби и очекује се брза реакција државних органа. Више о корупцији у српском шаху прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА