Најновије

АЛБАНСКА ОСВЕТА ЗБОГ ХАРАДИНАЈА: На потерници генерали Љубиша Диковић, Момир Стојановић и Горан Радосављевић!

Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије, налази се на списку 57 Срба за којима је Приштина издала црвене Интерполове потернице због наводних ратних злочина почињених на Косову.

Љубиша Диковић (Фото: Војска Србије)

Албанске власти су, после хапшења Харадинаја у Француској, наложиле активирање десетина оптужница против Срба. Осим Љубише Диковића, како пише Информер, издати су налози за хапшење генерала Момира Стојановића, и бившег шефа Жандармерије Горана Радосављевића Гурија!

Политичка одмазда

Упућени дипломатски извори кажу да Албанци као доказ против Диковића користе материјал Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић!
Подсетимо, генерал Диковић је у Вишем суду у Београду доказао да су те оптужбе лажне, а Кандићевој је пресудом наложено да му полати одштету!
Према речима саговорника, свих 57 Срба, сумњиче се за наводне ратне злочине против цивила почињене током 1998. и 1999. године на Косову. Међународне потернице су издате на основу одлуке судија Еулекса.
-Нема сумње да су потернице политички мотивисане. Албанци су веровали да ће Харадинај одмах бити пуштен, и нису очекивали толику истрајност Србије у захтевима за изручење. Зато су се одлучили за политички притисак и освету расписивањем потерница за Србима због измишљених злочина. Нажалост, у томе имају и помоћ људи из Београда који годинама раде против Србије, али и појединих моћника из ЕУ, преноси Информеров извор.
Да је Приштина заиста подигла 57 оптужница, потврдила је и потпаролка специјалног суда у Приштини Љиридона Кузмаћи.
Генерали Диковић и Стојановић нису се оглашавали, а адвокат Ђуро Чепић, Диковићев правни заступник, каже да нема сазнања о томе да је његов клијент на потерници.
-Овакве оптужбе, међутим јасно говоре да је српска јужна покрајина далеко од владавине права и да сваки албански потез недвосмислено угрожава људска права Срба, подвлачи Чепић.
Горан Радисављевић Гури каже:
-Нисам чуо, мада баш ме брига. Албанци све раде по политичком налогу, а не по праву. Могу на потерницу да ставе било кога, јасно је да је ово политичка одмазда због Харадинаја, наглашава Гури.
Сви су у једном сложни, а то је да је ово само застрашивање српске заједнице на Косову и спречавање слободног кретања људи.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА