Најновије

ОПАСНО: Гранатирана фабрика хемијских производа у Доњецку! (ВИДЕО)

У уторак се догодила експлозија у близини фабрике хемијских производа на северној периферији Доњецка, саопштила је градска управа.

Погођена фабрика у Доњецку (Фото: Јутјуб)

Узрок експлозије је гранатирање, према прелиминарним подацима једна особа је погинула, рекао је новинарима представник Министарства одбране самопроглашене Доњецке Народне Републике.
- Према прелиминарним информацијама, око 10 часова ујутру дошло је до експлозије у области ремонтног погона Доњецке државне фабрике хемијских производа - саопштили су у прес-служби администрације Доњецка.
- Оружане снаге Украјине пуцале су из артиљеријског оружја калибра 152 мм на Доњецку државну фабрику хемијских производа. Гранатирање је дошло из правца села Невељско, има погинулих. Највероватније је погинуо један цивил - рекао је представник администрације.
Нема претњи о ослобађању хемикалија у атмосферу након експлозије у фабрици, рекао је представник Министарства за ванредне ситуације ДНР.
Доњецка државна фабрика хемијских производа специјализована је за производњу муниције и индустријских експлозива. У овом тренутку фабрика не ради. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА