Најновије

КОЛИНДА ЗА ВУЧИЋА: Када дође нови председник Србије очекујем боље односе!

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је данас поводом најаве да ће се садашњи премијер Србије Александар Вучић кандидовати за председника, да ће Хрватска бити отворена и “поздравити било какву бољу сарадњу” и да се нада да ће доћи до размене посета на председничком нивоу.

Колинда и Вучић (Фото: Принтскрин)

Она је оценила да су избори ствар унутрашњих односа у Србији, али је додала и да Србији жели мирну и просперитетну будућност.
Изразила је наду да ће након избора новог председника Србије доћи и до побољшања односа као и размене посета између Србије и Хрватске на председничком нивоу, како би се разговарало о отвореним питањима између двеју земаља, пренела је Хина.
Грабар-Китаровић је изјавила да се нада коначно сусретима на предсендичком новоу између Србије и Хрватске, „али да они не буду протоколарни, да не буду забава за јавност, него конкретни, да на њима расправљамо о конкретним питањима, посебно решавању отворених питања која већ дуго чекају за шта је потребна храброст, визија“.
Обраћајући се новинарима поводом две године од инаугурације, она је навела и да у завршници то не буде нека врста спорова на путу Србије у чланство ЕУ јер мисли “да би требало да будемо довољно зрели са једне и друге стране границе да то у међусобном разговору решимо као билатерална питања”. На питање новинара, да ли верује да ће, ако Вучић победи на изборима, доћи до боље сарадње него што је има са актуелним председником Србије Томиславом Николићем, Грабар-Китаровић је рекла да је са председником владе Србије Алексадром Вучићем имала коректне односе, пренела је Хина. – Конкретно, код сарадње око Суботичке декларације – он је заиста извршио неколико врло битних обећања усмерених на побољшање конкретног живота и услова рада хрватске мањине у Србији – рекла је Грабар-Китаровић говорећи о сусрету са премијером Србије средином 2016. у Хрватској и Србији током којег је потписана Декларација о унапређењу односа и решавању отворених питања између Хрватске и Србије. Та Декларација предвиђа рад на побољшању заштите мањина, решавању питања несталих особа, уређењу граничних спорова, сукцесији, борби против тероризма и мигрантске кризе те заједничким развојним и прекограничним пројектима ЕУ-а. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА