Најновије

ПРЕД ВРАТИМА ПАЛМИРЕ: Сиријска армија сатире терористе у источном Хомсу! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и Снаге националне одбране (СНО), уз подршку руског ваздухопловства и инструктора на терену током данашњег дана окончали су ослобађање области Источни Бајарат и налазе се на само 12 километара од Палмире.

САА пред вратима Палмире (Илустрација: Правда)

Сиријске снаге сада већ нападају тактички важна брда Џабал Хајал и Џабал Танјат са којих се пружа поглед на западне делове Палмире и дају прву могућност за напад на положаје Исламске државе у древном граду. Ово је најновија мапа контроле на фронту источног Хомса и правци главних дејстава САА:

Такође, САА је извела низ напада на другим тачкама дуж линије раздвајања у источним областима провинције Хомс, а настављене су и борбе елитног 5. легиона, који се након ослобађања гасне компаније Хајан, упутио према извориштима гаса Џихар, североисточно од војне базе у Тијасу.  Управо на том делу фронта, терористи ИД-а покушали су контранапад на положаје САА. Велики број зликоваца извршио је јуриш на елитни одред који прате руски специјалци у својству саветника.  Напади су трајали неколико сати, а завршили су се застрашујућим поразом терориста који су на крају били приморани да напусте чак и положаје са којих су започели напад. Како су завршили нападачи можете видети на снимку узнемиравајућег садржаја: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА