Најновије

СВИ СРБИ У ЈЕДАН ГЛАС: Стоп погрому у Црној Гори! (ВИДЕО)

Данас се у Београду, испред Амбасаде Црне Горе, у организацији Асоцијације српских интернет медија, одржава протест "Стоп погрому Срба у Црној Гори!".

Стоп погрому Срба у Црној Гори! (Фото: принтскрин)

Протест је почео у 12.00 часова интонирањем химни "Онамо, ‘намо" и "Боже правде". У име организатора, скуп су поздравили Вељко Чупић и Миљан Глишић. "Захваљујемо се свим медијима који су подржали овај протест и онима који су известили о њему. Захваљујемо се свим политичким покретима, организацијама, присутним народним посланицима, као и јавним личностима које су подржале овај скуп (Милутин Станчић, уредник портала Спона из Скопља, Покрет Избор је наш из Бања Луке – Дане Чанковић, Српско сабрање Бастионик – Адамовић Предраг, Српско просвјетно и културно друштво – Просвјета, одбор из Источног Сарајева, др Љубо Грковић). Захваљујемо и свима Вама који сте дошли да подржите нашу заједничку борбу за права и слободу српског народа у Црној Гори. Овај скуп је замишљен као протест против криминалног режима Мила Ђукановића и прогона који тај режим спроводи над српским народом, његовим политичким представницима, слободним медијима и свим слободољубивим грађанима Црне Горе", поручили су организатори.

Грујичић: Грађани ЦГ, не попуштајте пред сценаријом режима

"Сведоци смо да се за последњих 30 година јављају стално исти људи, али Црна Гора представља на одређени начин екстремну владавину само једног човека", казала је проф. др Даница Грујичић, (проф. Медицинског факултета Универзитета у Београду), начелник за неуроонкологију Клинике за неурохирургију у Клиничком центру Србије.
grujičić Срби уједињено у Београду: Стоп погрому Срба у Црној Гори! (ВИДЕО)

"Мало ли је што је био 30 година на власти, мало ли је што је још увек силан да котролише све у Црној Гори", упитала је Грујичић и напоменула "оно што се данас дешава, узимање имунитета посланицима ДФ-а, стварање атмосфере у којој треба да се људи једног истог народа потуку међутосбно, да би дошао неко са стране, неко ко је пре 17 година бомбардовао Србију и Црну Гору – то је срамно и безобразно". Она је нагласила да је бомбардовање било апсолутно и намерно геноцидни атак на СРЈ, те позвала грађане Црне Горе да не попусте пред таквим сценаријом и да не дозволе да се потуку међусобно.

Антић: Србија је цела уз ЦГ, не дамо да се држава гради на мржњи према српском народу

Др Чедомир Антић, српски историчар, оснивач и председник Напредног клуба истакао је да је на делу активан обрачун са српском традицијом – језиком, вером и националним симболима. "Ми овде нисмо дошли ни да претимо, ни да ослобађамо, већ да обећамо. Господине Мило Ђукановићу, Срби и српски грађани не могу се хапсити како се прохте неком Брозовом комесару у оставци", поручио је он, док су окупљени скандирали "Мило лопове". Антић је напоменуо да Ђукановић може да покуша да удари на ДФ и НСД, може да ухапси вође српског народа Мандића, Радуновић и Кнежевића али "ће то бити почетак његовог краја". "Он треба да зна: Србија може да ћути дуго. Али кад Србија устане, кад Срби устану, кад Срби у Црној Гори устану њих се не да тако лако смирити", нагласио је Антић и напоменуо: "Избацили су Његоша из лектира, а он је рекао: 'Потурчи се плахо и лакомо!' Да, плахи и лакоми владају данас Црном Гором, то их је определило а не дукљанство и црногорство".
antić Срби уједињено у Београду: Стоп погрому Срба у Црној Гори! (ВИДЕО)

Он је истакао да данас бити Србин у Црној Гори значи бити слободан, борити се за своја уверења али и бити обесправљен те позвао српску владу да обрати пажњу на чињеницу да су за много мање ствари велике силе бомбардовале друге земље. "Црна Гора је наша сестрица, никада Срби против ње нису ратовали. Срби су створили Црну Гору, али нећемо дозволити колико год Срба да има у Црној Гори да их хапсе, убијају, муче и обесправљују!", подвукао је Антић. Он је истакао да је Мило ђукановић седам пута променио политичка уверења и два пута променио националност, и да мисли да је нашао партнера у српској влади. "Нема ништа од тога: Србија је цела уз Црну Гору! Не дамо да се гради држава на мржњи према српском народу, не дамо нашу историју. Ако Ђукановићу и већини у ЦГ смета наша историја можемо да им кажемо: Само да је делите можете са нама, то није ваша историја, то је наша историја" објаснио је Антић. Он је нагласио да су окупљени данас дошли да подрже Андрију Мандића, Славена Радуновића и и Милана Кнежевића али и више од 200.000 Срба у Црној Гори. "Више од 60% људи у Црној Гори су културолошки Срби – где су њихова права? ЕУ је на томе пала, НАТО је на томе пао колико је пао и на бобмардовању СРЈ! Да ли мисле стварно да ће тако што подржавају човека који влада дуже него Стаљин, за којег се хвале да је био најбољи њихов локатор – да ће тако створити Европу у ЦГ – неће!. Ми ћемо кад-тад добити нашу сестрицу назад, а онда ће Црна Гора бити слободна и српска онолико колико то жели њен народ", нагласио је Антић.

Драгаш: Овај скуп да буде ватра која ће запалити рушење тоталитарних режима

Бранко Драгаш, економиста и председник Балкан бизнис центра ослонио се на поруку Чедомира Антића, да ће Србија заштитити Србе у Црној Гори. Казао је да ће се то десити када Србија буде имала демократску власт, те да је и Србији потребно оздрављење.
dragaš Срби уједињено у Београду: Стоп погрому Срба у Црној Гори! (ВИДЕО)

"Да би Србија заштитила браћу у Црној Гори треба прво Србија да изађе на прави пут, а сви проблеми на Балкану се дешавају овде, у Београду", казао је Драгаш, додајући да овај скуп треба да буде ватра која ће да запали рушење тоталитарних режима.

Ђикић: Прогон Срба почео шиканирањем, сада је на реду фаза хапшења, следећа би могла бити трагична

Александар Ђикић, проф. Универзитета у Косовској Митровици, нагласио је да је српска Црна Гора држава са десетинама амбасада у Србији и са стотинама хиљада амбасадора – сваки дом у Србији је амбасада Црне Горе у Србији.
đikić Срби уједињено у Београду: Стоп погрому Срба у Црној Гори! (ВИДЕО)

"Мисија званичне амбасаде пред којом се данас налазимо се разликује од мисија десетина хиљада амбасада српске Црне Горе у Србији. Овде смо да укажемо на то да прогон Срба у ЦГ траје најмање двадесет година. Почело је са подсмехом, затим шиканирањем на послу, губитком права на егзистенцију… а сад је на делу фаза хапшења", казао је он, додајући да би следећа фаза могла бити трагична, те да се на то не може мирно гледати.

Меденица: У Црној Гори се не може бити ништа друго до Србин

Иако видно болестан, окупљенима се на скупу обратио колумниста Михаило Меденица. Он је истакао да се у Црној Гори не може бити ништа друго до Србин. "То зна и Мило Ђукановић и то га боли", казао је он, додајући да су и Ђукановићеви преци били Срби и страдали за Српство.
medenica stop pogromu srba 409x307 Срби уједињено у Београду: Стоп погрому Срба у Црној Гори! (ВИДЕО)

"Потомак сам оних који су бранили Манастир Морачу, који, чујем, намеравају да потопе због некакве бране. Не интересује Мила Ђукановића никаква брана већ се боји светиње, па би потапањем ње да потопи себе и сећање – што му неће проћи", поручује Меденица.

Никчевић: Не само ДФ, и народ ЦГ се бори за правду, слободу и очување српског идентитета

У име Нове српске демократије и њеног председника Андрије Мандића, имао је част да се захвали на скупу публициста и политичар Желидраг Никчевић. Он је, набрајајући имена људи из НСД-а, казао да се ради о часним, поштеним и храбрим борцима за правду, слободу и очување српског идентитета.
nikcevic stop pogromu srba 409x307 Срби уједињено у Београду: Стоп погрому Срба у Црној Гори! (ВИДЕО)

"Ово не ради само НСД и ДФ, већ то ради свакога дана све више и народ Црне Горе, који је малтретиран и коме је дозлогрдило да трпи пљачкаше на власти", казао је Никчевић.

Раковић: Хоћемо уједињење са Црном Гором и Републиком Српском

"Дошли смо да протестујемо против човека који мрзи Србе конвертитском мржњом! Дошли смо да протестујемо против човека који мрзи српски народ у Црној Гори", казао је историчар, виши научни сарадник Института за новију историју Србије др Александар Раковић. Раковић је нагласио да је британска штампа објавила да је 1998. године Ђукановићев режим унајмио једну амерички пи-ар компанију да смисли идентитет другачији од српског. "Замислите шта се дешава, каква драма у конвертитском уму какав имају Марко Перковић Томпсон и Мило Ђукановић. Ради се о човеку који је пљачку претворио у привредну грану у Црној Гори а Србе решио да уништи. Е па нећеш Ђукановићу! Нећемо ти дати да пипнеш Србе у Црној Гори!", поручио је Раковић. Он је рекао да Србија не треба да се придружује Европској унији већ треба да се уједине са Црном Гором и Републиком Српском. "Говоре нам ови који нам шаљу поруке са Запада да треба да се ујединимо са Исландом, да треба да се ујединимо са Малтом, Поругалијом, Норвешком, са ко зна којекаквим земљама, само нам нико не каже оно што ми треба да знамо и понављамо стално: Ма ми хоћемо да се ујединимо са Црном Гором и Републиком Српском! На то имамо право зато што смо Срби, јер су Срби створили све три наше државе. Они су нашу државу уништили ’91, треба нову да изградимо, заједничку: Живело уједињење!", закључио је Раковић. На скупу су присуствовали народни посланици и функционери из Двери, ДСС-а, Српске Народне партије, а организовано су дошли и припадници Народног слободарског покрета, као и покрета Заветници и Образ. Припадници покрета Заветници су се окупили код споменика Кнезу Михајлу и у саборно дошли на скуп. Извор: in4s.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА