Најновије

ОТАЦ САВА ОДГОВОРИО ВУЧИЋУ: Трачеви? Одлично, дакле неће бити поделе Космета

После коментара председника Србије Александра Вучића да су ствари о којима отац Сава Јањић говори трачеви, огласио се и игуман манастира Високи Дечани.

Сава Јањић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући поруку игумана Јањића да се нада да ће међународна заједница, а посебно САД спречити неодговорне појединце и групе обе стране, Вучић је раније рекао да је демантовао све трачеве који су измишљени.

“Одлично, дакле неће бити поделе Косова и Метохије и о тиме се не разговара са Приштином. Јер, ваљда сви знамо да нема мирних територијалних подела у историји. Из Српске листе нас такође уверавају да неће бити поделе. Како да им не верујемо? Људи, спавајте мирније!“, навео је Јањић на Твитеру.

Претходно је Јањић писао о томе да постоје информације од људи да је Србима на северу КиМ уведена радна обавеза.

“Чујемо да су информације о евентуалном инциденту као уводу у поделу ‘трачеви’. Одлично, надамо се онда да ће Србима на северу КИМ бити укинута радна обавеза, која је одређена од данас без јасног оправдања, и да ће људи моћи на заслужене одморе. С речи треба прећи и на дело! Изгледа неки су љути што је Црква укључила светла када су неки у мраку планирали да заврше оно што су планирали. Сада нико нема оправдања ако се нешто деси и видеће се јасно свачија улога. Надамо се да ће спремност на миран дијалог превладати и да ће се одбацити сулуди сценарији”, написао је Јањић.

Претходно је истакао да је тужно да власти у Београду никада нису укључиле питање заштите светиња на КиМ у дијалог и поред више захтева СПЦ.

“За разлику од 2008. када је Влада Србије укључила и делегацију СПЦ у бечке разговоре, Цркву сада нико не пита шта има о томе да каже, као да је реч о складиштима. Зачуђени смо информацијама које добијамо од неких страних дипломата да поједини представници Србије у иностранству тврде да Срба јужно од Ибра практично нема и да су најважније светиње на северу. Хвала Богу нису ни они тако необавештени, али тужно је када се шире такве неистине”, написао је Јањић.

ОВДЕ погледајте како је папа изазвао потрес у Римокатоличкој Цркви.

Извор: србин инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шиптари отимају земљу манастира Дечани

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА