Најновије

АМНЕСТИ "ОПЛЕО" ПО СРБИЈИ: Сметају им деведесете и Савамала!

У најновијем извештају Амнести интернешенел критикује Србију због поступака везаних за ратне злочине из деведесетих, односа с Приштином, али и због миграната.

Српски симбол (Фото: Јутјуб)

Ова невладина организација са седиштем у Лондону наводи да избеглицама и мигрантима који се у Србији налазе на путу ка ЕУ недостаје адекватна заштита.
Са процесуирањем ратних злочина и злочина против човечности и даље се одуговлачи, док је позиција главног тужиоца за ратне злочине остала упражњена, наводи АИ у извештају. 
Напомиње се да је поступак против бившег шефа Државне безбедности Радомира Марковића и тројице бивших високих функционера ДБ-а за убиство новинара Славка Ћурувије у априлу 1999. године у застоју, након што се кључни сведок није појавио на суду. 
У извештају за 2016. о стању људских права у Србији, Амнести тврди и да су провладини медији у Србији наставили са "дискредитацијом независних новинара и бранилаца људских права, укључујући канцеларију омбудсмана". 
Наводи се и да су независна новинска удружења забележила на десетине инцидената, чија су мета били новинари, а у које спадају и физички напади и претње смрћу. 
Амнести наводи и да је у Београду забележено неколико случајева присилног исељавања, укључујући рушење објеката и расељавање станара у Савамали. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА