Најновије

Oтворенo писмо председникa Шаховског савеза централне Србије поводом одржавања нелегалне Скупштине ШСС

Поводом одржавања нелегалне Скупштине Шаховског савеза Србије јавности се отвореним писмом огласио председник Шаховског савеза централне Србије Зоран Бојовић. Бојовић је до детаља објаснио злоупотребе које су учињене током одржавања нелегалне Скупштине Шаховског савеза Србије.

Шах (Фото: bioware.com)

Његово писмо преносимо у целости: "У недељу, 12.02.2017. у просторијама ШК „Раднички“ Београд, улица Господара Вучића 231, одржана је нелегална Скупштина Шаховског савеза Србије. Наиме, Скупштину ШСС, према Статуту ШСС члан 29, чине делегати Удружених савеза и то: 
Шаховски савез Централне Србије – 9 делегата 
Шаховски савез Војводине – 8 делегата 
Шаховски савез Београда – 7 делегата 
Шаховски савез Косова и Метохије – 2 делегата
Поред делегата четири Удружена савеза, Скупштину чине и клубови Прве лиге Србије који су у време одржавања Скупштине задржали прволигашки статус, укупно 18 делегата, представника клубова. Обавештавамо шаховску јавност да председник Скупштине ШСС, Дарко Божић, приликом сазивања поменуте Скупштине 12.02.2017. није ни позвао делегате Шаховског савеза Србије као ни представнике клубова у Скупштини ШСС са територије Шаховског савеза Централне Србије.
Уместо тога, председник Скупштине ШСС, Дарко Божић, упутио је позив деветорици насумично изабраних људи, са територије Шаховског савеза Централне Србије који не могу представљати ШСЦС. Верификациона комисија и чланови скупштине су прихватили учешће ове групе грађана као званичне представнике ШСЦентралне Србије без икаквих,или фалсификованих овлашћења о заступању.
На својој Скупштини, одржаној 15.01.2017. ШС Централне Србије, поред осталих тачки дневног реда, једногласно је потврђена пређашња одлука Скупштине да делегате ШС Централне Србије који учествују на Скупштини Шаховског савеза Србије бира Управни одбор ШС Централне Србије , а њихова пуномоћја потписује председник ШСЦС Зоран Бојовић. Ниједан члан групе грађана коју је скупштина ШСС на седници одржаној 12.02.2017. прихватила као званичне делегате Шаховског савеза Централне Србије, није имао пуномоћје у складу са одлукама Скупштине и Управног одбора ШС Централне Србије, тако да та лица не могу представљати Шаховски савез Централне Србије.
У складу са овлашћењима из Статута ШС Централне Србије, члан 17. „Чланови Савеза су обавезни да дисциплински казне лице из своје надлежности у случајевима непоштовања обавеза из овог Статута” и члановима 17, 19, 22, 23, 24, и члан 36. Извршни одбор ШС Централне Србије донео је одлуку да:
1. Покрене дисциплински поступак за искључење из ШСЦС против свих лица која су неовлашћено учествовала на седници Скупштине ШСС 12.2.2017. 
2. До окончања дисциплинског поступка свим лицима се изриче привремена суспензија на чланство у ШСЦС. 
3. До окончања поступка свим лицима се забрањује обављање свих функција у Савезу. 
4. До окончања поступка свим лицима се забрањује наступ на свим турнирима у организацији ШСЦС, укључујући лигашка такмичења.
Лица за које је до сада утврђено да су неовлашћено учествовала у раду Скупштине ШСС 12.2.2017. и против којих је покренут дисциплински поступак су: 
1. Саша Јевтић 
2. Иван Средојевић 
3. Ђорђе Радоја 
4. Дејан Миловановић 
5. Јеврем Будимировић 
6. Паја Живковић
Имена осталих лица су нам за сада непозната и биће објављена одмах након сазнања", наводи Бојовић у писму.
Правда је предходних недеља писала о бројним неправилностима у пословању Шаховског савеза Војводине и Шаховског савеза Србије преносећи апеле стручне јавности која тражи реакцију полиције и тужилаштва. За сада ова реакција изостаје иако су изнети бројни докази против људи који су вршили злоупотребе.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА