Најновије

МОСКВА ЗАХТЕВА ОДГОВОР: Да ли је то Трамп управо започео нови "Хладни рат" са Русијом?!

Најава председника САД Доналда Трампа о јачању нуклеарних капацитета могла би да покрене нову трку у наоружању Вашингтона и Москве, упозорио је данас председник Комитета за међународне односе Савета Руске Федерације Константин Косачов.

Косачов (Фото: РИА новости)

Он је рекао да ће, уколико слоган Трампове кампање "Учинимо Америку поново великом" значи нуклеарну доминацију, то вратити свет у најгоре време хладноратовске трке у наоружању. Трамп је у интервјуу Ројтерсу у четвртак рекао да жели да ојача амерички нуклеарни арсенал како би обезбедио да САД буду у том смислу предводник, јер су, како је навео, заостале по својим капацитетима у тој врсти наоружања, а пожалио се и на руско размештање крстарећих ракета, оцењујући да је то кршење споразума о контроли наоружања.
Косачов је у посту на Фејсбуку оценио да је ово "најалармантнија Трампова изјава по питању односа са Русијом", преноси Ројтерс. Како је додао, током Хладног рата Совјетски Савез и САД увидели су да је постизање надмоћи опасно и прихватили доктрину једнакости као најбољи начин за осигурање мира. "Да ли улазимо у нову еру?", запитао је Косачев и додао да је што пре потребно дати одговор на то питање.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА