Најновије

Срби као покусни кунићи међународне заједнице

Већ 25 година, евроатлантска међународна заједница експериментира са Србима у свом морбидном лабораторију као са покусним кунићима. Бомбардирала их је, демонизирала, отимала територија, толерирала и подстицала њихово протјеривање из различитих крајева бивше Југе. Доводила је на власт на српским подручјима своје марионете. Преко инсталираних „невладиних“ и „хуманитарних“ организација, испирала је и испире мозак српском народу. Она Србе види као глину коју мијеси како јој се ћефне.

Емили Влајки (Фото: УНС)

Пише: Емили Влајки

Што Америка и слични хоће са ревизијом

Посебно у БиХ, Америка је нанијела зло свим њеним народима, а посебно Србима. Прво нас је међусобно посвадила и угурала у рат. Затим је, свим силама, форсирала стварање радикалног ислама. Уводила је муџахедине у сукоб, као и иранске инструкторе и оружје. Давала је огромне новце за формирање и функционирање такозване Армије БиХ. Ту работу је спроводила до недавно.
Елем, када је у БиХ укоријењен радикални ислам на челу са Бакиром Изетбеговићем и припадајућом политичком елитом, сада би да радикални ислам замијени умјереним. Пошто „риба смрди од главе“, одлучила је да спроведе двије ствари једним ударцем.
-Да сруши Бакира;
-И да (додатно) уцијени Србију, а посебно њеног будућег предсједника Вучића.
То је спроведено тако што је Бакиру „сугерирано“ (наређено) да покрене ревизију тужбе против Србије за наводни геноцид над Бошњацима.
Тиме је произведен двоструки ефект.“Господари свијета“, као добри психолози су знали да ће се БиХ Срби узбудити и узбунити. Да ће, својим револтом, довести у питање институционални систем БиХ, те тиме знатно ослабити позицију Бакира и исламско фундаменталистичке елите.
Други ефект, ревизија ће ипак доспјети до Међународног суда у Хагу и бит ће један од могућих притисака на естаблишмент у Србији уколико покуша да се мало више ослони на Русију.

Има ли тамо Срба

Срби у БиХ се живи убише да помогну Србији. Створили су незапамћено политичко јединство. Хоће да напусте заједничке институције БиХ уколико ревизија буде прихваћена у Хагу. Убрзо ће одржати и посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске посвећену овој најновијој провокацији српског народа. Таква атмосфера јединства није владала ни за вријеме недавног референдума.
И док су се Срби у БиХ ангажирали да спашавају Србију, с друге стране Дрине, скоро да и нема неких реакција. Злобници би рекли да су се у Србији толико приближили евроатлантској заједници , да их није потребно у том смјеру додатно притискати и уцјењивати.
Србија је, рецимо могла протестирати код „међународне заједнице“ због свињарије са ревизијом  која им се калеми. Могла је или хитно сазвати, или бојкотирати западне институције у којима судјелује. Могла је суспендирати преговоре са Приштином. Могла је запријетити изласком из НАТО аранжмана, итд.
Али Београд шути. Као да није Србија та која би могла поновно бити оптужена за геноцид. И док су се у Републици Српској позиција и опозиција ујединиле по том питању, у Србији све по старом: „Тко у клин, тко у плочу“. Као да тамо не постоје заједнички приоритети за све политичке стране. Припрема за предстојеће изборе им не може бити оправдање за занемаривање виталних националних интереса. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА