Најновије

ЧЕКА СЕ САМО КОМАНДА ЗА НАПАД: Украјина на границама Донбаса сконцентрисала 150.000 војника!

Украјинска армија током последња 24 сата чак 761 пут отварала ватру по територији Доњецке Републике – уз некадашње линије фронта.

Украјина на границама Донбаса сконцентрисала 150.000 војника (Фото: Синхуа)

Ово је саопштио други човек у војном врху ДНР Едуард Басурин. Прецизирао је да су Украјинци 17 пута користили тешку артиљерију, а минобацаче 282 пута.
На удару су – поред доњецког аеродрома – била насеља: Трудовские, Александровка, Красни Партизан, Васиљевка, Јаковљевка, Крутаја Балка, Спартак, Жабичево, Озерјанковка, Зајцево, Михајловка, Доломитноје, Саханка, Коминтерново, Октјабр, Лењинскоје, Ђержинскоје и Веселоје.
Басурин је посебно нагласио да је Кијев у околину окупираног Очеретина „пребацио групу инструктора НАТО“ чији ће задатак бити да обућавају украјинске командосе и припаднике извиђачко-диверзантских јединица.
Шта би могло даље да се догађа – открио је бивши утицајни украјински политичар Олег Царјов који је био изабран за председника парламента Новоросије:
„У сталним сам контактима соа украјинским политичарима – посланицима, државним функционерима и припадницима апарата силе. Тамо је већ све спремно за офанзиву на Донбас. Недостаје само команда. Нико још не зна хоће ли је бити“.
Царјов је чак прецизирао: „На граници са Донбасом сконцентрисано 150.000 украјинских војника. Не желим да скривам да је то 5-8 пута више него што броје браниоци Доњецке и Луганске Републике.  Поврх свега, Кијев те снаге може сконцентрисати за пробоје на неколико места, са намером да забије клинове између Доњецка и Луганска. На тим тачкама би имали однос снага: 100 до 300 украјинских војника на једног браниоца Донбаса“.
Царјов, наравно, признаје да је ситуација тешка, али изражава увереност: „Не сумњам да ће се на местима украјинских пробоја, ако до њих дође, појавити нови `котлови` у којима ће живот изгубити огроман број украјинских војника, али и бранилаца Донбаса и цивила“.
Царјов чак прогнозира и указује: „Могућа ће потом бити и контраофанзива Донбаса. У сваком случају, настрадаће много људи. Колико разумем, руководство Русије чини све што може да спречи трагедију и шаље сигнале Петру Порошенку да не издаје наредбу за напад. У тој функцији је и признавање важења пасоша и других докумената ДНР и ЛНР  на територији Руске Федерације.“ Његов закључак је: „Русија подржава Донбас и неће га оставити самог у случају нове агресије. Зато је потпуно неизвесно какву цену ће Украјина платити за политику уништења Донбаса“. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА