Најновије

ПОКАЗИВАЊЕ МИШИЋА, ИРАН УЗВРАЋА УДАРАЦ: Војска на ногама дуж Ормуског мореуза!

Иран је почео војне вежбе у Ормуском мореузу, у тренутку када тензије са САД ескалирају након што је амерички председник Доналд Трамп упозорио Техеран да се "поиграо с ватром" када је тестирао балистичку ракету 29. јануара.

Војска Ирана (Фото: Синхуа)

Годишње војне вежбе Ирана биће одржане у Ормуском мореузу, Оманском заливу, Баб ел Мандебу и северним деловима Индијског океана, ради обуке у борби против тероризма и пиратства, рекао је командант иранских поморских снага Хабиболах Сајари, пренели су државни медији.
Војни бродови, подморнице и хеликоптери учествоваће у вежбама широм те области од око два милиона квадратних километара, а припадници морнарице ће показати своје способности дуж југоисточне обале Ирана, јавила је државна иранска агенција ИРНА.
У том региону је базирана Пета флоте америчке морнарице, која штити шпедитерске трасе у тим водама, наводи Ројтерс.
Милиони барела нафте превезу се дневно до Европе, САД и Азије кроз Баб ел Мандеб и Ормуски мореуз, поред обала Јемена и Ирана, подсећа британска агенција.
Ројтерс наводи и да је прошлог месеца амерички разарач испалио хице упозорења на четири иранска војна брода за брзи напад у близини Ормуског мореуза наkон што су му се они приближили великом брзином. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА