Најновије

ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО: Ево да ли ће бити парламентарних избора!

Лидер напредњака и будући кандидат за председника Србије Александар Вучић преломио је да ће ситуација у држави бити стабилнија уколико се одрже само избори за шефа државе.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Ванредни парламентарни избори неће бити одржани у априлу, заједно са председничким —сазнаје Спутњик у врху владајуће коалиције.
Премијер и лидер СНС Александар Вучић требало би највероватније сутра да јавности, али и политичким партнерима и ривалима, саопшти одлуку да ће бити расписана само трка за председника државе.
Владајућа коалиција је протеклих дана била подељена око тога да ли би требало да се и ове године, истовремено са председничким, одрже и избори за републички парламент.
За ту опцију били су Јединствена Србија Драгана Марковића Палме, Кркобабићев ПУПС и Карићев Покрет Снага Србије. Они су чак и јавно апеловали на Вучића да утиче на расписивање и парламентарних избора.
Наводно, и део СНС заговарао је ту опцију. Ипак, како преносе наши извори, лидер напредњака и будући кандидат за председника Србије Вучић преломио је да ће бити стабилнија ситуација у држави уколико се одрже само избори за шефа државе.
Претегло је и становиште да у време регионалних потреса, политичке кризе у Босни и Херцеговини, заоштреног стања на Косову и Метохији, не би било сврсисходно да се чак ни привремено прави вакуум у свим водећим државним институцијама.
Дакле, уколико Вучић победи на председничким изборима, који ће бити расписани ове седмице, он би обављао функцију премијера, а министри би радили у пуном капацитету, док први човек напредњака званично не преузме председничку фотељу. Тада би актуелна Влада практично пала, а Вучић би, у случају победе, поверио мандат некоме за састављање новог министарског кабинета, кога би бирао исти овај сазив скупштине. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА