Најновије

ПУТИНОВА ПОРУКА ТРАМПУ: Не гурајте Црну Гору на силу у НАТО пакт

Руски председник Владимир Путин прошле недеље је још једном подсетио свог колегу Доналда Трампа да су Црна Гора и Србија његова "црвена линија" у овом делу Европе. Путин је дипломатским каналима послао Трампу поруку, у којој каже да Русија неће дозволити да се Црна Гора на силу гура у НАТО пакт, и да се тако отежава још више положај Србије у региону.

Трамп и Путин (Фото: Синхуа)

"Не играјте се са нама, не искушавајте границе стррпљења. Русија ће Србију и Црну Гору бранити свим средствима", гласи Путинова порукакоја је прошле недеље прослеђена у Вашингтон.
Непостредан повод за слање ове поруке била је вест да би амерички Конгрес ускоро могао одобри учлањење Цене Горе у НАТО пакт.
Путин је у својој поруци Трампу подсетио да су грађани Црне Горе у великој већини против уласка у НАТО и да су то показале анкете најгледанијих америчких агенција. Нагласио је да власт у Подгорици на силу гурају грађане у западну војну алијансу, тако што упорно одбијају да распишу референдум о овом питању. Према његовим речима, уколико се САД ипак не огласе о "отимању Црне Горе", у Москви ће бити схваћено као отворени акт непријатељства.
Ако Американци на силу угурају Црну Гору у НАТО, Русија ће имати конкретан одговор који се неће допасти Вашингтону ниу Бриселу. Оно што је сигурно јесте да ће Москва учинити све да помогне Србији да ојача своју војску, и тако очува своју позицију војне неутралности.
Тресе се Америка, Трамп наредио ЦИА да заустави војну подршку побуњеницима у Сирији!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА