Најновије

ВУЧИЋ: Србија је кључна држава региона

Србија ће учинити све да сачува мир и стабилност у региону јер је то услов напретка и нових инвестиција.

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

То је изјавио премијер Александар Вучић, али и истакао да држава неће дозволити да је неко понижава.
Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са премијером немачке покрајине Хесен Фолкером Буфијеом, упитан о ситуацији у региону, рекао да Србија прати дешавања у Македонији, да се не меша у унутрашње ствари те земље што је, каже, коректан и фер став према комшијама. 
- Имали смо увек добре односе између Београда и Скопља, верујем да ћемо моћи да их задржимо, али никоме нећемо дозволити да Србију понижава - рекао је Вучић. 
Кад је реч о БИХ, Вучић каже да је то тешко питање за Србију и да је о томе најдуже разговарао и са Буфијеом. 
- Једино што сам њему обећао и грађанима Србије је да ћемо дати све од себе да сачувамо мир и стабилност у региону, јер је то услов напретка и доласка страних инвеститора - рекао је Вучић. 
Када је реч о европском путу Србије, Вучић је објаснио да је на нашој земљи да се реформише, а да је на земљама Европске уније да одлуче да ли желе такву Србију у својим редовима. 
- Ми бисмо желели да уђемо у ЕУ. Сматрамо да припадамо европском друштву, али одлука је на чланицама - рекао је премијер. 
Премијер немачке покрајине Хесен Фолкер Буфије истакао је да је ситуација у ЕУ тешка, да се светска политика мења због чега је важно да Европа буде јединствена што није могуће постићи без стабилизације региона западног Балкана, у чему Србија има централну улогу. 
Он је, након разговора са премијером Србије Александром Вучићем, на заједничком конференцији за штампу, казао да је ЕУ непотпуна без земаља региона. 
- Ми смо овде пре свега јер је Србија кључна држава региона и зато желимо да вас охрабримо, владу и грађане, да наставе реформски рпоцес, а тамо где можемо да помогнемо, помоћи ћемо. Нисмо овде да делимо лекције већ да пружимо конкретну подршку у циљу заједничке будућности - рекао је Буфије. 
Такође је рекао да је допутовао са делегацијом покрајине Хесен, у којој су председник покрајинске скупштине, као и представници странака, што показује колико је велико интересовање које у том делу Немачке влада за Србију. 
Буфије је истакао да је делегација у Србији како би даље продубила односе. 
- Са великим интересовањем пратимо реформе које се спроводе и то подржавамо. Премијер Вучић је указао да је из његове песпективе развој за бољу будућост не само за Србију, већ и свих земаља региона, у ЕУ, у чему се слажемо. Ццињеница да су јуче отворена два нова поглавља, показује да и у Унији признају реформске успехе - објаснио је он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА