Најновије

ЛАЗАНСКИ ИЗНЕНАДИО: Ево шта се заиста догодило у Техничко ремонтном заводу у Крагујевцу! (ВИДЕО)

Војни коментатор Мирослав Лазански каже да не постоји много опција које су реалне када је у питању несрећа у Крагујевцу, као и да је мала могућност да се нестали радници налазе у неком од бункера предвиђеним за овакве ситуације.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

- Не зна се шта је са три радника за којима се трага. Дај боже да су живи. Тешко је рећи, то би требало неко из Министарства одбране да вам објасни шему како изгледа круг ТРЗ-а. Као што конзерва има век трајања, тако има и барут. Након неколико година, одваја се барут од чауре и у овом објекту се управо то ради. Да ли је дошло до високе концентрације исцурелих барутних гасова у ваздуху, или се нешто друго запалило, углавном, оно што је познато је да је прво дошло до пожара, па тек онда до две експлозије - рекао је Лазански, гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк.
Он каже да би овакви објекти требало да имају сензоре који ће да упозоре да може доћи до овако нечега, али тек истрага треба да утврди да ли су ти сензори постојали и да ли су радили.
- Последња информација од синоћ је да је могућност од нових експлозија смањена, јер је пожар угашен.
Лазански објашњава да узрок несреће није непознаница. - Ово је једини ТРЗ на простору целе бивше Југославије и они су увек добро радили. Када имате вишак тих материјала, можете да вршите делаборацију, да уништите или да се донирају некој другој земљи. С обзиром на то да се зна чиме се тај завод бави и како може да дође до тако нечега, нема ту пуно могућности о узроцима несреће. Ово је нешто што се дешава и у другим земљама, пре две године се догодило у Бугарској - каже Лазански. Он додаје да је мало познато да је Србија потписала споразум са НАТО снагама управо у вези са установом у којој се догодила несрећа. - Ми смо добили новац од НАТО-а за модернизацију ТРЗ у Крагујевцу. Тај новац је или да се уведе нека нова технологија или да се ремонтује стара. Можда је и зато Столтенберг међу првима упутио саучешће поводом ове несреће - констатује војно-политички коментатор. Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА