Најновије

НЕМЦИ ПРЕГАЖЕНИ: Звезда на прагу топ 8! (ФОТО/ВИДЕО)

Други највећи аутсајдер пред почетак евролигашке сезоне други пут је савладао немачки Бамберг, овог пута пред својим навијачима у хали “Александар Николић” (74:60).

Радост након победе над Бамбергом (Фото: euroleague.net)

Стигли су кошаркаши Црвене звезде на корак или два од тога да незамисливо претворе у стварност. Други највећи аутсајдер пред почетак евролигашке сезоне други пут је савладао немачки Бамберг, овог пута пред својим навијачима у хали "Александар Николић" (74:60), и 14. победом у елитном клупском такмичењу потврдио великанима да ће се и ове сезоне вероватно дружити и у топ 8 фази. Јовићева леђа попустила су пред једну од најважнијих утакмица у досадашњем току Евролиге, тако да је терет организације игре пао на једног полуплејмејкера (Волтерс) и двојицу принудних (Гудурић и Џенкинс).
Charles Jenkins - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Одсуство повређеног репрезентативца умањило је број асистенција на само пет у првом полувремену, али не и чврстину једне од најбољих одбрана у европској клупској кошарци. Радоњићева дефанзивна машинерија кориговала је све нападачке мањкавости, у првом реду недостатак центарских поена. Кузмића је за клупу "закуцала" ниска постава Бамберга са лажним "петицама", пребрза за превисоког момка. Тренер црвено-белих у овом мечу савршено је уклапао кадрове, наизменично уводећи најјачу одбрамбену поставу и ону са највише потенцијала да у критичним тренуцима одглави заглављени напад. Симоновић и Гудурић били су најефектније полуге у таквим ситуацијама, док су Џенкинс и Лазић још у фази настајања ломили сваку нападачку идеју тима тренера Тринкијерија, одличног тактичара који је већи ток утакмице провео немоћно подбочен крај терена. Увелико је трајало победничко славље навијача када су црвено-бели средином треће четвртине достигли максималну предност (56:31) и помислили да је време да се придруже својим распеваним фановима. Међутим, тим са највише неизвесних завршница у свом евролигашком "си-вију" ове сезоне, за само неколико минута довео је утакмицу на праг неизвесности невероватном серијом 17-0 (56:48). У том периоду највише се осетило колико недостаје Јовићево лидерство.
Patrick Heckmann - Brose Bamberg - EB16

Нападачку агонију дугу више од осам минута прекинуо је Џенкинс храбрим продором и уз помоћ Гудурића раскинуо психолошке окове у којима су се, сасвим ненадано, нашли црвено-бели у тренутку апсолутне надмоћи. Утакмица је променила лице и постала једна од оних у којој одлучују мале ствари, као што су офанзивни скок Симоновића или први поени Кузмића у самој завршници.
Fans - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Мале ствари донеле су Звезди велику победу, којом је једном ногом прекорачила праг другог узастопног чланства у друштву осам најбољих тимова у Евролиги. Црвена звезда 74
Бамберг 60
По четвртинама:17:9, 26:20, 13:14, 18:17
Црвена звезда: Волтерс 5, Томпсон 7, Митровић 8, Лазић 3, Симанић, Добрић 3, Симоновић 13 (9 ск), Ракићевић, Џенкинс 18 (4-3 за три, 4 ас), Гудурић 12 (4 ас), Кузмић 2, Бјелица 3.
Бамберг: Козер 21, Мели 7, Зисис 9, Николић 9, Штајгер, Тајс 2, Ло 2, Веременко, Милер 3, Мекнил, Хекман 7, Радошевић. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА