Најновије

МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР „ПЕП 2017“: Дамљановић професорски!

Селектор женске репрезентације Србије, велемајстор Бранко Дамљановић игра на нивоу великог професора шаха. После четири одиграна кола сасвим је сигурно да ће млади играчи из Србије и окружења у Дамљановићу имати велику препреку за освајање међународних норми.

Турнир у шаху (Фото: Правда)

Са друге стране, велика је школа и играти против таквог великана. У првом колу победио је Марка Ненезића (Јелица ПЕП), у другом брз реми са Михајлом Радовановићем (Јелица ПЕП), а онда две ефектне и сигурне победе против Јадранка Пленче (Хрватска) и данас против Бориса Маркоје (Словенија). Ако Дамљановићу додамо сигурног и ефектног велемајстора Бобана Богосављевића, стабилне и чврсте Милана Драшка и Александра Ковачевића добијамо заиста и екипу која би и у нашој Првој лиги играла значајну улогу. Најближи норми је и даље Милош Рогановић. Данас је брзо ремизирао са Богосављевићем и сачувао снагу са одлучујуће окршаје који предстоје. Играо је са два велемајстора (Ковачевић и Богосављевић), а остали су Драшко и Дамљановић са којим ће играти у последњем колу. Може се рећи да му је жреб био наклоњен јер је могуће освојити норму из девет партија тако да партија са Дамљановићем можда ништа неће одлучивати.
Другу узастопну победу остварио је Марко Ненезић (Јелица ПЕП), овога пута над Николом Потпаром (Црна Гора) у веома занимљивој партији пуној жртава. Милан Драшко (Црна Гора) је победио Аделу Великић (Јелица ПЕП), Јадранко Пленча (Хрватска) је био бољи од Алп Туне (Турска), Милован Ратковић (Елемир) од Вука Ђорђевића (Јелица ПЕП), а Бахадир Озен (Турска) од Јоване Ерић (Јелица ПЕП).
Иван Мартић (ШК Београд) је одиграо још једну занимљиву партију са пуно комбинаторике и тактичких удара која је завршена ремијем. Противник му је био Михајло Радовановић (Јелица ПЕП) који показује да полако али сигурно подиже своју форму. 
Ремијем је завршена и узбудљива партија Лука Драшковић (Црна Гора) и Александар Ковачевић (Новосадски ШК) као и Душан Чоловић (Младост – Лучани) – Дениз Озен (Турска).
Данашњи дан је протекао као и јуче са 6 одлучених партија и 4 ремија. Борбеност је и даље на високом нивоу и верујем да сви љубитељи шаха који партије прате уживо у сали за игру или путем интернета могу само да уживају. Званични веб сајт „Вечити шах“ бележи дневну посету од преко 2000 посетилаца! Резултати четвртог кола:

Сутра је на програму пето коло. Партије почињу од 17.00 сати и могу се пратити путем интеренета на званичном веб сајту турнира – Вечити шах (www.perpetualcheck.com).
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА