Најновије

Михајловић: У Шешељевој Србији све би жене биле куварице

Члан Председништва СНС Зорана Михајловић саопштила је данас да је лидер радикала Војислав Шешељ још једном је показао какав би био положај жена у Србији уколико би, којим случајем, победио на изборима и да би "у Шешељевој Србији женама било забрањено да се баве послом који нема везе с кухињом".

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

"У Шешељевој Србији жене би биле третиране искључиво као 'глупаче' и било би им забрањено да се баве политиком или било којим другим послом који нема везе с кухињом. Шешељева политика види жене искључиво као куварице с кецељом које читав дан проводе спремајући храну својим мужевима", наводи у саопштењу Михајловић.
Михајловић напомиње да није случајно што Шешељ упућује салве увреда женама управо пред Дан жена, 8. март, дан када су се храбре жене избориле за економску, политичку и социјалну равноправност.
Она је истакла да баш због свих оних "неустрашивих жена које су се бориле за своја и наша права, и ми, жене Србије, данас треба да подигнемо глас против свих који понижавају и малтретирају жене".
"Нећемо допустити ни Шешељу, ни било коме другом, да жене у Србији врати више од сто година уназад како би морале поново да се боре за своја основна права", поручила је Михајловић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА