Најновије

ВЕРБИЋ: Нико није хтео да буде министар просвете!

БЕОГРАД - Новац који бисте желели да се види у вашим платама није у Министарству просвете, поручио је просветарима министар просвете Срђан Вербић.
Министар просвете Срђан Вербић (фото Јутјуб)

Министар просвете Срђан Вербић (фото Јутјуб)

На затвореној трибини представника синдиката и наставника у Лесковцу, министар је рекао да о платама одлучује Влада, а она је одлучила да се свима у јавном сектору плате смање за 10 одсто. Све о чему може да се преговара је како да се у будућности побољша статус наставника. - Ја се борим за просвету, али ресор је такав да га нико није хтео. Да га је желео, министар не би био нестраначка личност - одговорио је Вербић наставницима на питање да ли их подржава. После ове изјаве уследио је аплауз наставника. Министар је истакао и да је оно што нас чека од средине године рационализација броја радних места која се плаћају из буџета. - Оно што ми можемо да урадимо да бисмо решили проблем у просвети јесте да укрупнимо норму. Тако бисмо, уместо четворо наставника са 25 одсто фонда часова, добили једног са 100 одсто. Међутим, пре тога морамо завршити оптимизацију мрежа школа и направити информациони систем у образовању - каже Вербић. Трибина је трајала пуна три сата, а обележила су је жучна излагања незадовољних просветара.
Прочитајте још:

Кустурица: Сидран се претворио у бојлер који цури на све стране

Игор Стрелков се састао са члановима Србске акције

- Остала сам технолошки вишак након 10 година рада, а не могу да се запослим у другој школи, где директор чува слободно место за неког свог - рекла је једна од љутих наставница, што је цела сала дочекала аплаузом. Наставници су на трибини највише причали о корупцији у запошљавању, при чему предност имају страначки кадрови. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА