Најновије

МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР „ПЕП 2017“: Изузетно борбено седмо коло, повратак Рогановића!

Веома борбене и неизвесне партије обележиле су седми дан турнира. Уосталом, тако су нас актери турнира ПЕП 2017 и навикли. Задржан је висок проценат одлучених партија. Седам победа и само три ремија.

Туринир у саху (Фото: Правда)

После неочекиваног пораза у шестом колу Милош Рогановић (Јелица ПЕП) је смогао снаге да у партији „без гарда“ савлада Ивана Мартића (ШК Београд) и тако се врати у шансу за велемајсторску норму. Сада има 5 поена из 7 партија колико је сакупио и Марко Ненезић (Јелица ПЕП) после данашњег ремија са Милорадом Ратковићем (Елемир). Милован са 4,5 поена, од свих учесника, налази се најближе норми – интермајсторској. За то му је потребно да у преосталим партијама оствари половичан учинак. Вероватно најпријатније изненађење седмог кола представља победа младог црногорског интернационалног мајстора Луке Драшковића над до сада неприкосновеним Бранком Дамљановићем. Поред Луке и преостала двојица шахиста из Црне Горе су данас остварили победе. Никола Потпара је као црни био бољи од Вука Ђорђевића, а Милан Драшко као бели од Јоване Ерић. Највећи трагичар дана је Адела Великић која је у изгледнијој позицији, фигура за два пешака, допустила да јој падне заставица у 33. потезу у партији против најуспешнијег учесника турнира, велемајстора Бобана Богосављевића. Као и све данашње партије и партија Михајла Радовановића (Јелица ПЕП) и Бахадир Озена (Турска) је била садржајна и узбудљива. Боље се снашао наш шахиста и освојио поен који му доноси нове рејтинг поене. У дуелу двојице младих играча из Турске славио је Дениз Озен. Он је ипак успео да у завршници тешких фигура искористи слободног пешака и нанесе пораз свом саиграчу из младе репрезентације Турске, Алп Туни. Борбени ремији су склопљени између Душана Чоловића и Јадранка Пленче, те Александра Ковачевића и Бориса Маркоје. Резултати седмог кола:

Тренутни појединачни учинак: Богосављевић 6, Дамљановић, Драшко, Рогановић, Ненезић 5, Ратковић, Драшковић 4,5, Пленча 4, Радовановић, Бакадир Озен, Маркоја, Потпара 3,5, Дениз Озен 3, Ковачевић, Чоловић, Мартић, Ерић 2,5, Ђорђевић, Туна 1,5, Великић 1, Сутра је на програму осмо коло. Партије почињу од 17.00 сати и могу се пратити путем интеренета на званичном веб сајту турнира – Вечити шах (www.perpetualcheck.com). Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА