Најновије

Додик: Од почетка је било јасно да Изетбеговићева иницијатива неће проћи

Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да је од почетка било јасно да иницијатива Бакира Изетбеговића неће проћи.

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

Ту се прича не завршава, каже Додик, јер се сада треба позабавити новом праксом коју је Изетбеговић увео – да један одлучује у име свих.

Поручује да Срби и сада треба да покажу јединство.

"Очекујем да Тужилаштво Републике Српске, зато што немам поверења у Тужилаштво БиХ, покрене поступак против Сакиба Софтића због лажног представљања", додао је Додик, а преноси РТРС.

Иванић: Одлука МСП о тужби очекивана

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић изјавио је данас да је за њега очекивана одлука МСП у Хагу да одбије захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.Иванић је на ванредној конеренцији за новинаре рекао МСП неће разматрати овај случај јер, како су образложили, ниједан релевантни орган БиХ о овом није донео одлуку. "Ово је за омене очекивано и ја сам на ово недељама и данима говорио и упозоравао", рекао је Иванић подсетивши да нажалост један део људи није хтео то да чује.Иванић је оценио да је оваква одлука МСП озбиљно подржала Дејтонску БиХ. "Нико више у име БиХ осим њених институција не може доносити одлуке", рекао је Иванић и додао да само таква БиХ има шансу да функционише, а да је сваки други покушај удар на државу.Оценио је да је ово била, како је рекао, сложена политичка битка. "Да на време нисам почео на овоме радити вероватно не бисмо остварили овај резултат", рекао је. Иванић је рекао да ово сматра неком врстом личног усхепа у његовој политичкој каријери." У појединим тренуцима осећао сам се као неко коме је намењено да буде крив и одговоран и да многи фатори у РС нису стајали иза мене него гледали да се они више сачувају", рекао је. Извор: Танјуг/ Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА