Најновије

КАКАВ ОДГОВОР МАЈСТОРА: Ђоковић у свом стилу одговорио онима који га сматрају мршавим! (ФОТО)

Српски тенисер реаговао на натписе у медијима где су га називали ''костуром''.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Новак Ђоковић је пред почетак Мастерса у Индијан Велсу одговорио и на писања појединих медија да је никад мржавији, уз неке скандалозне наслове да је кост и кожа и да личи на костура.
Једна фотографија, на којој је Новак без мајице у Акапулку, послужила је појединим медијима за серијал текстова у коме су Новака описивали као костура и никад мршавијег, те то оцењивали као кључни фактор његових лошијих игара у односу на део сезоне када је доминирао.
Истина је да је Новак смршао још 2015. године. Међутим, тада то нико није истицао, јер је Ђоковић и тако мршав имао сезону за памћење, а затим и први део наредне године, када је дошао до два Грен слема, укључујући и Ролан Гарос.
Након тога уследило је емотивно пражњење, које је испраћено и падом форме, али је тек тада у први план дошла прича о његовој килажи и исхрани, која је пре тога чак сматрана његовим тајним оружјем за сјајне резултате.
Новаку је предочено пред Индијан Велс да га многи сматрају мршавим и да је то један од фактора његових лоших игара.
– Био сам чак и мршавији него што сам сада. Не мерим се толико често. Имао сам мању килажу рецимо крајем прошле сезоне него сада. То зна да да иде горе-доле - рекао је Ђоковић на конференцији пред почетак Индијан Велса.
– Али, осећам се добро овог момента. Имам довољно снаге, моћи и комбинацију баланса и динамике, снаге и моћи, што је важно на терену, јер овај спорт захтева да будете добри у физичким елементима вашег тела.
Други тенисер света је направио и шалу на ту тему, повезану с метафором која се често користи.
– Много је лакше за вука који иде ка врху планине. Није лако, али он је гладнији него вук који стоји на брду. Претпосављам да сам ја вук који се сада пење. И много сам гладан – насмејао се Ђоковић.
– Ако нисам гладан да успем у овом спорту, не бих више седео овде и причао са вама, нити играо овај турнир. Остварио сам много тога у каријери, и очигледно сам веома задовољан тиме. Могу комотно да кажем данас нема потребе да више играм, било је довољно. Али, ја настављам, јер у себи имам тај погон који ме покреће. Докле год то постоји, ја ћу наставити да играм – закључио је Новак Ђоковић.
Иначе, Новак је у првом колу слободан, а у другом ће играти против победника дуела Кајл Едмунд – Гастао Елијас, док га након тога у 3. колу га највероватније чека Хуан Мартин Дел Потро. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА