Најновије

ВЛАЈКИ: СДС злоупотребљава Мектића

Прије неколико дана ми је објављен текст ('Хладни рат се сели у Бањалуку') гдје сам устврдио да је министар сигурности, Мектић, највећи политички таблоидни шоумен на БиХ позорници и да би требало да му се осигура посебна ТВ за његове дневне наступе.

Емил Влајки (Фото: УНС)

Пише: Емил Влајки Тко је Драган Мектић, психолошки ментално и образовно? Ево како га 'Слободна Босна' описује:
„Самоувјерен је, помало сиров и крајње стравствен у својим наступима, не претјерано рјечит, али искрен и директан, самопоуздан, отворен и чврст у ставовима. Не служи се академским фразама, говори директним непосредним језиком, разумљивим и најмање писменим грађанима у БиХ. У расправама се не либи користити ад хоминем и на личном нивоу настојати дискредитовати своје саговорнике, употребљавајући неријетко и увреде.“
Другим ријечима, неакадемска особа, сировина са сиромашним вокабуларом, а који зна вријеђати људе. Занимљив начин како га, рецимо пријатељи, описују!
Све то не би било страшно, да није опасно оно што прича. Нећемо ни говорити о томе како својим неконтролираним јавним наступима урушава углед читавог министарског савјета којем припада и како би, као министар сигурности, требало да буде крајње дискретан. Исто ми тако не пада на памет да причам, као што то други раде, о његовој дипломи јер има пуно драстичнијих случајева у нашем политичком и академском свијету. Друге су ствари важне.
Као прво, оно што износи, није његова памет. Највећи дио ствари, јавних клевета, поготово оних против предсједника Републике, је његова странка, СДС, годинама износила, И била је кажњена од народа на локалним изборима због тих увреда. Сада СДС злоупотребљава тог министра, а свог члана, на крајње перфидан и некоректан начин. Тјера га да свашта изјављује, да се негативно испољава у јавности, а то је све оно што та странка мисли, али се више не усуди да тако наступа, као некад преко својих руководећих кадрова.
Друго, много је опасније, истурајње Мектића да говори о неким фантомским, небулозним завјерама Палаче у Бањалуци против предсједника владе Србије, а иза чега, наводно, стоји Русија. Зна се који је став предсједника Српске о томе: апсолутна подршка Вучићу, без задршке!
У новом хладном рату који се води против Русије, зна се чије ставове Мектић проповиједа.
Пошто се СДС није ни једном ријечју оградио од свог члана, Мектића, и пошто то није његова памет, прекрупно је као тема, то се може схватити да му та странка директно суфлира што ће рећи и да је та иста странка повезана са оним страним амбасадама које такве ставове заступају.    Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА