Најновије

Daily Caller: Асанжа документима демократа снабдевао Пакистанац, а не руски хакери!

Изгледа да је документе америчке Демократске партије сајту Џулијана Асанжа Wikileaks изручио Американац-инсајдер, а не Русија и њени хакери.

Џулијана Асанжа (Фото: Синхуа)

Новинарска истрага Daily Caller дошла је до Американца пакистанског порекла Имрана Авана. Тачније, сазнала је да обезбеђење Конгреса САД сумњичи за упаде у компјутере више америчких конгресмена-демократа, што је успео јер је уживао поверење ранијег састава Националног комитета Демократске партије САД.
Аван је наводно чак знао и лични пасворд  бивше шефице Националног комитета Деби Васерман-Шулц Daily Caller тврди да су Аван, његова жена и тројица браће радили као компјутерски стручњаци за Васерман-Шулц и многе конгресмене демократе. Један од њих – Гарет Боноски – испричао је да је прошле године од Васерман-Шулц тражио пасворд да би могао да приступи бази података, а да му је она том приликом рекла: „Не знам, али га има и зна Имран“.
Daily Caller тврди да је служба безбедности Конгреса САД Иману и његовој браћи – Абиду и Џамалу – већ ускратила доступ компјутерима конгресмена и да поводом њиховог деловања отворила истрагу.
А браћа су за клијенте имала и чланове комитета Представничког дома за спољне послове и обавештајне службе.
Сад Америма ништа друго него да прогласе да су браћа Пакистанци били – руски агенти. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА