Најновије

ПОЛИЦАЈЦИ НЕЋЕ У НОВЕ СТАНОВЕ: Од 121 стана на конкурсу, 19 пријављених!

Иако су Влада Србије и Министарство унутрашњих послова обезбедили 121 стан по повољним ценама, за кров над главом у Земун Пољу пријавило се свега 19 полицајаца. Разлог за то су дневнице и путни трошкови за оне припаднике МУП-а који живе далеко од Београда, што им представља готово још једну плату, па немају интерес да се преселе у престоницу, сиже је саопштења Синдиката полиције и полицијских старешина (СПИПС).

Полиција (Илустрација: принтскрин Јутјуб)

"Синдикат полиције и полицијских старешина је, не први пут, пријатно обрадован доследним спровођењем иницијативе усмерене на побољшање стандарда запослених у МУП Р. Србије. Ради се о 121 стану за потребе полиције на локацији Камендин у Београду, чији је рок за интерну расподелу станова био 1. март. Импонује нам сензибилност на дугогодишње трагично стање стамбеног збрињавања припадника полиције као и непосредни утицај на ефикасну реализацију овог изузетно значајног помака у решавању стамбених проблема наших колега", наводи се у саопштењу СПИПС-а. Како се наглашава, "истакнуту улогу у операционализацији основне идеје имају председник Владе Александар Вучић и министар Небојша Стефановић, државни секретар МУП-а Милисав Миличковић, секретар МУП-а Милорад Тодоровић и начелница Одељења за стамбене послове Драгана Јакшић".
"За сада се само 19 породица пријавило да жели да живи у Камендину. Овакав изненађујуће мали одзив (мада још није касно за додатно пријављивање), је због неколико разлога. Као што смо више пута наглашавали на нашем сајту намењеном чланству и јавности, многе полицајце, више од исплате плате, интересује када ће бити исплата путних трошкова", истиче се уобраћању. Даље се наводи да "многе колеге не живе на подручју на коме раде, тако да наплаћују путне трошкове од куће до посла и обратно, а заправо `возна карта` им је службена легитимација". "У просеку", прецизира се у обраћању, "реч је о 20-40.000 динара месечно што није много мање од износа саме плате тих колега". У Синдикату закључују да би се овај “бонус” на плату настањењем у Камендину, наравно изгубио и "био би значајан ударац на кућни буџет". "С друге стране, многима не одговара ова локација која је далеко од центра града, заборављајући да би месечна рата кредита за стан у центру Београда, вероватно надмашивала њихову плату", додаје се у саооштењу".
У писму се изражава оптимизам и уверење да ће се, "посебно млађе колеге које имају породице", ипак определити за станове који су по први пут у овом броју намењени полицији (и које могу да плате). Јер, истиче се даље, "деценије су прошле од последњих већих расподела станова, а у међувремену је тек по који срећник у полицији дошао до крова над главом".
Напомиње се и да ће од средине ове године почети да се решавају и случајеви празних и противправно заузетих станова МУП-а, посебно у Београду. "Колико смо обавештени, у току је израда подзаконских аката у Министарству грађевине, тако да би у другој половини 2017. године могла да крене расподела и ових станова којих није мало (можда и више него оних у Камендину). Сигурни смо да су челници поменутог министарства, итекако имали у виду иницијативу око почетка решавања стамбених проблема запослених у МУП Р. Србије. Јер, то је живот потврдио, свака идеја усмерена ка бољитку друштва као што је и ова, неминовно служи као пример за унапређење живота у Србији. Зато, захвални смо на разумевању и истинском сагледавању стамбених проблема запослених у полицији", закључује се у саопштењу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА