Најновије

Члан РИК: Храбри Вучић се плаши Белог, РИК тражи Прелетачевићу длаку у јајету

Републичка изборна комисија хоће да врати Луки Максимовићу, који је много познатији као Бели Прелетачевић, свих 12 хиљада потписа јер на формуларима испред назива „Бели — Само јако“ није написано и „Група грађана“ — написао је на Твитеру са затворене седнице лидер покрета „Доста је било“ Саша Радуловић.

Бели Прелетачевић (Фото: Јутјуб)

„РИК тражи Белом длаку у јајету. Коло воде радикали. СНС се смешка. Остали гледају пасивно са стране. Имамо 2 члана. Боримо се. И Двери", написао је Радуловић.
​Прелетачевић је два сата пре рока за подношење листа дошао у РИК у пратњи трубача и бројних присталица и предао 12.000 потписа које је прикупио у претходна четири дана уз помоћ својих сарадника и покрета „Доста је било“.
„Оспорити 12.000 потписа грађана за Белог зато што не пишу речи ’Група грађана‘ би билом срамно. Изјава воље је очигледна и неспорна“, написао је Радуловић.
Његове речи на Твитеру је потврдио и стални члан РИК Владимир Гајић, уз констатацију „Храбри Вучић се плаши Белог“.

​Танјуг је јавио да је група грађана „Бели — Само јако“ предала 12.700 потписа.
Након предаје потписа, Бели је рекао да је ово диван дан за нашу земљу, додавши да је било тешко прикупити потребне потписе и да су му „сузе пошле“.
„Ово је тренутак када се Србија пробудила. Треба да сачекамо да видимо да ли смо прикупили довољно потписа и надам се да смо прошли, као и да ћемо мене кандидовати“, казао је он.
Рекао је да је било тешко без динара све то урадити, али да су му људи помагали и да је на крају дошао у лимузини у РИК, уз поворку из Младеновца.
„Ово је диван тренутак за мене и све вас, ово је једна велика победа за целу Србију", поручио је Бели који је рекао да чека одговор РИК и да се нада победи у првом кругу избора.
Бели је у седиште РИК дошао у пратњи великог броја грађана. Испред РИК стигао је, у препознатљивом белом оделу, у белој лимузини праћен трубачима и повицима „Само јако — аве Бели". Како је то изгледало можете погледати ОВДЕ.
Док је предавао потписе, његове присталице су му све време скандирањем пружале подршку. Зашто се Бели Прелетачевић синоћ вратио у РИК прочитајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА