Најновије

Иванка забола нож у леђа оцу Доналду!

Следићемо два једноставна правила, рекао је Доналд Трамп у инаугурационом говору 20. јануара, "купуј америчко и запошљавај америчко". Док је то говорио, осам теретних бродова из Кине превозило је робу с брендом Иванке Трамп у Сједињене Државе.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Најмање 23 тоне ципела, две тоне блуза и најмање 1600 новчаника од кравље коже који се производе под именом Иванке Трамп допремљени су из Кине у Америку од Трампове победе на изборима до 28. фебруара, показују подаци америчке царине.
Све то време Трамп оптужује Кину да непоштеном трговином и валутним манипулацијама "краде" радна места у Америци, а америчке фирме осуђује због сељења производње изван домовине.
Иванка Трамп, ћерка америчког председника у Кини не производи директно. То чине произвођачи којима је она поверила свој бренд: фабрике "Г-3", "Мондани" и "Марк Фишер".
"Г-3" је 2015. робу с потписом Иванке Трамп продао у вредности од 29,4 милиона долара, а у првих девет месеци прошле године продаја је скочила за 13,3 милиона у односу на исто раздобље прошле године, наводи се у подацима компаније. Али Иванкина линија није једини Трампов бренд који се производи у Кини. У последњих 10 година више од 1200 испорука терета из Кине или Хонг Конга садржавало је производе, било мајице, кравате или ципеле, с презименом њујоршког мултимилијардера, указују подаци с царине. Трамп је у кампањи говорио да је то било паметно пословање. - Врло је лицемерно пропагирати повратак послова у САД и истодобно производити у Кини - рекао је стручњак за америчко-кинеске односе Кристофер Балдинг. - Али у њену одбрану, тешко да би јој се производња у Америци исплатила - каже он. Иванка је прошлог месеца била на састанку с предузетницима у Белој кући када је њен отац говорио о враћању производње у Америку. - Све ће бити темељено на повратку наших радних места - поручио је. Али не баш одмах: који дан након тога састанка једна фабрика у Кини примила је наруџбину за 10.000 ципела с потписом Иванке Трамп за идућу сезону, објавили су кинески медији. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА