Најновије

ВУЧИЋ: Забринут сам због порука насиља које стижу од опозиције

Премијер Србије и кандидат владајуће коалиције за шефа државе Александар Вучић рекао је јуче да је забринут због порука насиља које стижу од опозиције. С друге стране, нагласио је и да је он борац који никад не одустаје.

Вучић (Фото: Синхуа)

На питање да прокоментарише кандидатуру Љубише Прелетачевића Белог, али и других кандидата, као и то кога од кандидата сматра за највећег ривала, Вучић је рекао да тиме није могао да се бави.

Нема места шалама

- Уз мене је народ, тако да ћемо видети како ће се то завршити. Врло је тешка утакмица када десеторица скупљају гласове на једну страну, плус неважећи листићи. Не коментаришем ничије кандидатуре. Оно што ме брине јесу поруке насиља које су износили поједини досовски кандидати и њихови сарадници. Надам се да ћемо мирним, демократским процесом да изаберемо председника, ма ко то био - рекао је Вучић.
Он није желео да коментарише трвења између опозиционих партија, јер је политика за њега „сувише озбиљна ствар“.
- Ако хоћете да водите државу, ту нема места ни шалама ни таквим сукобима. Чак нисам ни у стању да задајем неку врсту политичких удараца, јер имам много паметнијег посла. Они могу да се свађају, да се хвале, потпуно свеједно, не обазирем се на то - рекао је премијер.
Вучић је рекао и да од опозиције није чуо ниједан програм.
- Нисам чуо ниједан програм и ниједан план, а нисте га ни ви чули. Заиста ништа нисам чуо, ниједну идеју, смислену, сувислу, озбиљну и одговорну, сем жестоких напада њих десеторице на мене - рекао је он. На питање да ли је некад размишљао да одустане, Вучић је рекао:

Кибицовање и добацивање

- Нисам никада. Ја сам борац. Поносан сам на поштено, одговорно и озбиљно обављање свог посла. Нормално је да у земљи имате опозицију, то је цивилизацијска тековина демократских друштава. Не разумем да увек имате жељу да кибицујете и добацујете, а да се озбиљним проблемима не бавите.

О посети БиХ

Поводом одласка у Сарајево, Вучић је рекао да у главни град БиХ иде да би се састао и разговарао са свима који буду дошли.
- У Сарајеву ћу се састати са свима који дођу, не идем тамо да једем ћевапе. Ко год да се појави у Сарајеву, ја ћу с њим да разговарам. Знате да ме не занимају формалности, ко је из мање земље. Не знам да ли ће Рама да дође, још није потврдио - рекао је он.

О преговорима с Приштином 

Премијер Вучић је нагласио да је Београд спреман за наставак дијалога с Приштином.
- За дијалог смо спремни и данас и сутра и сваки дан. Чини ми се да неки у свету недовољно озбиљно схватају посвећеност Приштине да одбија дијалог, што ме плаши, не у смислу њихове снаге и онога што би могли да учине против нас, већ зато што је свака врста нестабилности погубна за нас.

Сусрет на врху Десети састанак шефа наше владе и немачке канцеларке 

Премијер Србије Александар Вучић састаће се данас по подне у Берлину с немачком канцеларком Ангелом Меркел, пошто је она морала да откаже састанак с председником САД Доналдом Трампом.
Састанак Меркел - Вучић, иначе њихов десети, канцеларка је раније планирла за петак, 17. март.
Теме разговора Вучића и Меркелове биће билатерални односи, регионална питања, европска политика и економија, као и мигрантска политика, најавила је нешто раније заменица портпарола немачке владе Улрике Демер.
- Велика је част за малу земљу као што је Србија што немачка канцеларка Ангела Меркел није отказала сусрет, већ инсистира на њему - рекао је синоћ гостујући на ТВ Хепи премијер Вучић и објаснио
- Мислио сам да ће одложити наш сусрет, који је требало да буде у петак, јер сам ја премијер једне земље која не може да се мери с Немачком, али канцеларка Меркел и Кристоф Хојзен су рекли да ме ишчекују сутра (у уторак, оп. ред.) после подне - пренео је Вучић.
То је огромна част за Србију, казао је премијер и нагласио да није реч само о личним односима Ангеле Меркел и њега.
- Меркелова је правична жена и ако неко нешто уради и труди се, она то уме да види и награди ту земљу. Мислим да је она и заслужна што смо отворили последња два поглавља без обзира на отворени анимозитет из Хрватске. Такође, да није интервенисала кад су нам увели санкције, ко зна како би се завршило. Увек је била коректна - истакао је Вучић.

Иницијатива словачког премијера

Није тајна да сви виде Србију као следећу земљу која ће ући у Европску унију, али није поента да ми нешто очекујемо преко реда, рекао је Александар Вучић поводом идеје словачког премијера Роберта Фица да би једну земљу западног Балкана требало убрзано увести у Унију као позитиван сигнал осталима.- Ми треба да видимо шта можемо сами да урадимо, да наставимо да радимо, да наставимо реформе - одговорио је Вучић на питање како види Фицову иницијативу.

Србија не жели у НАТО

Александар Вучић је рекао да Србија не жели да буде чланица НАТО нити било ког другог војног савеза, већ неутрална и економски јака и политички стабилна држава:
- Не желимо да будемо део НАТО, то сам рекао и Јенсу Столтенбергу, али и у седишту НАТО... Хоћемо да будемо неутрални, али довољно снажни, и економски и политички и војно, да више никоме не пада на памет да нас угрози. Вучић открио да није тајна да сви Србију виде као следећу чланицу ЕУ!Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА