Најновије

ОН ЧУВА ЗАПАДНЕ ГРАНИЦЕ РУСИЈЕ: Торнадо-Г за минут уништава све на 67 квадратних километара површине! (ВИДЕО)

Док НАТО наставља да гомила трупе и ратну технику уз западне границе Русије, Москва на то одговара даљим јачањем могућности и ударне моћи свог западног војног округа.

Торнадо (Фото: Министарство одбране РФ)

Прва гардијска тенковска армија, која је ушла у састав ЗВО, добила је зенитне-ракетне системе "Тор-М2У" који ће од напада из ваздуха штитити и њене јединице и ратну технику. "Тор-М2У" је модерни вишенаменски зенитни ракетни систем малог домета, али велике прецизности и мобилности. Пресреће туђе авионе и ракете чак и у условима радиоелектронског ометања са стране противника. Натовце ће, вероватно, ипак више забринути примицање западним руским границама моћних вишецевних ракетних бацача "Торнадо-Г". Два дивизиона тих данас најмоћнијих "каћуша" добила је артиљеријска бригада дислоцирана у Брјанској области. Споља гледано, "Торнадо-Г" личи на вишецевни ракетни бацач "Град", али је од њега три пута разорнији. Једним пуним плотуном уништава све на 67 квадратних километара површине, односно на простору величине сто фудбалских игралишта. "Торнадо" је бикалибарски систем јер може да користи пројектиле од 122 милиметра (које користи "Град") као и пројектиле од 300 милиметара које користе вишецевни ракетни бацачи "Смерч", али са већим дометом.
"Торнадо" је спреман за паљбу за само један минут, а толико је мобилан да позицију са које је лансирао ракете може да напусти пре него што оне стигну до циља. У управљање његовом ватром укључена је и сателитска навигација.  Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА