Најновије

ПАЛИ СЕ МАШИНА: Дел Потро мучио Новака, а Србин га онда самлео! (ВИДЕО)

После варљивог почетка сезоне Новак Ђоковић је наговестио повратак у шампионску форму тријумфом над Хуан-Мартином Дел Потром у трећемо колу Мастерса у Индијан Велсу.

Новак Ђоковић (Фото: Синхуа)

 Српски ас је славио резултатом 7:5, 4:6, 6:1 после два сата и 19 минута борбе, а игра у трећем сету је била баш онаква каква би требало да буде – попут машине из најбољих дана. Новак је новим тријумфом у калифорнијској пустињи обележио леп јубилеј - била је ово 300. победа на турнирима Мастерс серије.
Србин и Аргентинац водили су препознатљиву битку у прва два сета. Ђоковић је нервозније почео меч, дозволио Аргентинцу први брејк на мечу већ у уводном гему, али је успео да стабилизује игру и изједначи на 3:3 на сервис великог пријатеља и ривала.
Сервери су били сигурни све до 12. гема када је Ђоковић направио нови брејк искористивши прву сет лопту за 7:5 после 52 минута.
Дел Потро је искористио пад концентрације Ђоковића на старту другог дела игре. Наш као и у првом сету одузео је сервис Новаку у првом гему, а онда је дуплирао брејк у петом гему за 4:1. Други играч са АТП листе успео је само да смањи на 4:3, а Аргентинац је затим привео сет крају без већих проблема, 6:4 за изједначење на 1:1.
А, онда је Ђоковић у трећем сету подсетио на најславније дане каријере. Дел Потро је једва успео да изједначи на 1:1 и ту му је био крај. Новак је везао пет гемова уз бриљантну размену удараца, а бекхенд је поново био тајно оружје за које противник није имао решење. Србин је добио 13. од 17 мечева са Дел Потром и као у Акапулку недавно, наставио да враћа дуг за болан пораз на Олимпијским играма у Рију у првом колу. Наредни ривал Ђоковићу биће Ник Кирјос, још један дужник, који је пре само 10-ак дана савладао другог тенисера света у Акапулку. Аустралијанац је у трећој рунди Мастерса у Индијан Велсу био бољи од Александера Зверева са 6:3, 6:4. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА