Најновије

АЛБАНЦИ И ТАЧИ СЕ УСПАНИЧИЛИ: "Путин спрема Србе за десант на Косово"

Бивши шеф терористичке ОВК и председник лажне државе Косово Хашим Тачи оптужио је руског председника Путина да Србе спрема за десант на Приштину.

Тачи (Фото: Правда)

Тачи је, наиме, послао писмо генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу у ком тврди да Руси намерно и циљано наоружавају српску војску најмодернијим авионима и војном опремом. Истовремено, како наводи Тачи, Москва обучава српске падобранце и специјалце за напад на Косово (реч је, иначе, о војној вежби "Ербалет 2" у Рјазању, коју је званично најавило руско министарство одбране).
Саговорници, који су врсни војни стручњаци, оцењују да Тачи дизањем панике у НАТО пакту покушава да лобира за формирање такозване "војске Косова".
Тачи у писму тврди да Србија "још увек има претензије" на територију јужне покрајине.
"Ми и даље остајемо снажно посвећени процесу нормализације односа између Косова и Србије. Међутим, Србија коју Русија снажно подржава, не дели исти циљ са Косовом да постане чланица НАТО пакта. Уместо тога, Србија још има претензије на територију Косова и константно добија све више и више оружја од Русије, укључујући и руске борбене авионе "миг 29". Москва истовремено обучава падобранце и специјалце из Србије за напад на Приштину", наводи Тачи још једном позивајући челнике НАТО да подрже трансформацију БСК "у војску Косова".

Албанска подвала

Генерал Срето Малиновић каже да Србија не може да има претензије према својој територији која јој је међународним правним насиљем одузета.
- Косово је саставни део Србије. Војсци и снагама одбране Србије није потребна било чија помоћ да би повратила суверенитет над тим делом своје територије, али нам то и није намера. Набавка "мигова" представља само обнављање капацитета РВ и ПВО. Ценим да је све то Тачијев маневар за унутрашњу употребу због приче о одлагању формирања "војске Косова" - истиче Малиновић.
Слично мисли и директор Института за међународну безбедност Орхан Драгаш који сматра да је Косово према Уставу део Србије.
- То нису никакве претензије, него право на том делу своје територије. Без обзира на то колико је земаља признало Косово, Србија мора да спроводи сопствену политику према својој јужној покрајини. Оптужбе да Руси обучавају Србе за напад на Приштину су крајње бесмислене. Србија сада има добро обучене снаге да се супротстави било каквој агресији, али Србија никад није била агресор - закључује Драгаш.
Русија припаја парче још једне Европске државе!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА