Најновије

НАШЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Терористичка организација "Око народа" пуцала на Власија, Срби следећи?!

Српске обавештајне службе мотре на рад нове и у јавности готово непознате терористичке организације косовских Албанаца "Око народа", која је преузела одговорност за покушај убиства приштинског адвоката Азема Власија.

Шиптари (Фото: РИА Новости)

Централа ове терористицке организације налази се у Швајцарској, а циљеви су им независност Косова, протеривање неалбанског становништва и стварање велике Албаније, уз немилосрдни обрачун са свим неистомишљеницима. 
Метод рада подсећа на оснивање ОВК, која се свирепо обрачунала са Србима са Косова, али и с Албанцима који нису желели да се прикључе њиховим терористичким акцијама.
- Досијеи појединих чланова постоје у српским обавештајним службама. Њихово присуство на Косову није прошло незапажено и свако њихово деловање схвата се озбиљно- преноси лист изјаву саговорника упознатог са безбедносним претњама у јужној српској покрајини.
"Блиц" преноси изјаву генерала Момира Стојановића, бившег председника Одбора за безбедност у Скупстини Србије, који каже да је та група, иако млада, под окриљем некадашњих припадника ОВК.
- Сам назив организације упућује на то да њени припадници мотре, гледају на лидере косовских Албанаца и да неће избећи одмазду ако се спроведе споразум са Београдом. Њихови циљеви сигурно јесу максималистички - независно Косово и велика Албанија- каже Стојановић.
Он сматра да ће тек уследити низ сличних напада у нарушеној безбедносној ситуацији на Косову.
- Део тих сукоба биће изазван истрагама Суда за ратне злочине на Косову. Сигурно да су и Срби угрожени овом нарушеном безбедносном сликом, али су Срби на Косову и Метохији генерално угрожени- каже Стојановић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА