Најновије

ШОК: Казна од 10.000 за Чачанина који је у болници помињао Вучића!

ЧАЧАК – Милоша Пајовић (22) из Мршинаца код Чачка мораће да плати казну од 10.000 динара због помињања имена Александра Вучића у чачанској болници. Овакву пресуду донео је Прекршајни суд у Чачку, уз образложење да је Пајовић нарушавао јавни ред и мир.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Овај млади пољопривредник је у априлу прошле године, док је кроз село возио трактор, видео свог комшију Предрага Пејовића како непомично лежи поред пута. Пришао му је и пошто је установио да је Предраг у озбиљном стању, отрчао је до куће удаљене скоро два километра и довезао аутомобил. Аутом је заједно са комшијом стигао у ургентно одељење чачанске болнице.
– Пејовић је позвао медицинску сестру и др Биљану Кочовић да преузму Предрага из возила јер није могао да хода. Др Кочовић је кратко прегледала пацијента и рекла Пајовићу да је потребно да напише упут за хируршку амбуланту како би Предрага одвели на даље прегледе, на шта је Пајовић рекао да жури и да је довољно што га је довезао до болнице, те нека га докторка води на хирургију. Др Кочовић је одговорила да је она лекар и да не може пацијента да води на друго одељење, а Пајовић јој је на то одговорио: ’’Па ти онда зови Вучића, нека га он води до болнице, а ја одох кући’’, након чега се возилом удаљио из круга болнице – наводи се у пресуди Прекршајног суда.
Пајовић није стигао ни да се врати до села, а уследио је позив из полиције по пријави из болнице за нарушавање јавног реда и мира. Отишао је у Полицијску управу, где му је написана прекршајна пријава.
Судија Прекршајног суда 21. фебруара за овај прекршај одрезала му је казну од 10.000 динара.
– Уместо да човеку захвале на хуманом поступку, имајући у виду да је спасао комшију који живи у веома тешким условима, он је за свој гест још и кажњен. Не могу да разумем ни докторку која је Пајовића пријавила полуцији, ни полицију која је догађај окарактерисала као прекршај, а најмање судију која Пајовића казнила – кажу правни заступници Милоша Пајовића.
Докторка Кочовић, с друге стране, наглашава да пријаву против Пајовића није поднела због помињања Вучића него због његовог бахатог и непримереног понашања.
– Био је веома непристојан и непријатан према мени и особљу болнице. Мени је изговорио све и свашта. Он јесте то рекао за Вучића, али је пријаву добио због вређања и бахатог понашања у јавној установи. Није он због Вучића добио пресуду – изјавила је др Кочовић.
Миош Пајовић, међутим, тврди да се у болници није дрско понашао, нити је повисио тон или викао на медицинско особље. Извор: Морава Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА