Најновије

ШТРАХЕ ПОРУЧУЈЕ: Албанци морају да одговарају за мартовско насиље!

Лидер Слободарске партије Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе саопштио је данас, на 13. годишњицу погрома над Србима на Косову и Метохији, да неправда над Србима мора бити исправљена, а починиоци кажњени.

Хајнц Кристијан Штрахе (Фото: Синхуа)

- Време је да се неправда над Србима исправи и починиоци и организатори погрома привреду пред лице правде - истакао је Штрахе у саопштењу.
- Сећамо се погрома на Косову и Метохији. Овог 17. марта је 13-та годишњица почетка систематског прогона хришћана. Док ЕУ без речи гледа насиље над хришћанима, подржавају богате државе Блиског истока чак циљано радикално исламистичке снаге - навео је Штрахе.
Штрахе подсећа да је до сада више од 150 цркава и манастира, који су били под заштитом Унеска опљачкане и запаљене.
Ццесто се, како додаје, нападају хришћани, и чак морају да стрепе за свој живот, а под медјународним надзором, под којим се налази тренутно ова српска територија, спроводи се прогон и тлачење Срба од стране екстремистичких Албанаца. - То се не сме догадјати. Досадашњи злочини не могу се учинити непочињеним, али се могу убудуће људи, као и њихови верски објекти шитити свим потребним средствима - поручује Штрахе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА