Најновије

ТУРСКА ОФАНЗИВА НА ЕВРОПУ: Ево шта је Ердоган поручио свима!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган позвао је Турке који живе у Европи да уместо по троје, имају по петоро деце, поручивши милионској дијаспори да је "будућност Европе", преноси АФП.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: РИА новости)

Агенција наводи да су Турска и и Европа у свађи пошто Немачка и Холандија нису дозволиле турским министрима да у тим земљама одрже митинге за подршку проширењу Ердоганових председничких овлашћења, о којима ће се држављани Турске изјаснити на референдуму наредног месеца.
"Одавде могу да кажем мојим грађанима, кажем мојој браћи и сестрама у Европи... Школујте децу у бољим школама, осигурајте да вам породица живи у бољем крају, возите боље аутомобиле, живите у бољим кућама. Имајте по петоро деце, не по троје. Ви сте будућност Европе. То је најбољи одговор на непристојност коју показују према вама, на непријатељство, на неправде", рекао је турски председник.
АФП подсећа да је у Европи настањено око 2,5 милиона држављана Турске који могу да гласају на референдуму, а поред њих милиони људи који живе у ЕУ имају турске корене.
Ердоган, који има четворо деце, ранио је позивао жене у Турској да рађају по најмање троје деце како би се увећала популација. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА