Најновије

УЗБУНА У ВЛАДАЈУЋОЈ КОАЛИЦИЈИ: "Прелетачевић заокупио много пажње!"

Потпредседник Владе и лидер СДПС, Расим Љајић изјавио је да је Србији потребан јак председник, али не са становишта чврсте руке или ауторитарности.

Влада Србије (Фото: Влада Републике Србије)

Како је рекао, потребан је јак председник ће бити извор политичке стабилности у земљи и да његова странка зато подржава Александра Вучића.
Љајић је рекао и да се нада да неће бити другог круга, али и да нема никакве егзактне процене осим утиска и осећаја.
- Неће то бити, наравно, нимало једноставно, имате поред Вучића још десет кандидата и први пут широку лепезу - можете да гласате за грађанске кандидате и за националне и националистичке, а имате могућност, као никада до сада, да гласате и за хумористичне кандидате. Према томе, људи ће заиста бирати оно што им је срцу драго и то је добра ствар ових избора - широк политички мени избора за председника Србије - каже Љајић. 
На питање ко је најозбиљнији Вучићев ривал, Љајић одговара да ако се сад гледају друштвене мреже и ова медијска хистерија, испада да Прелетачевић заузима то друго место. 
- Шалу на страну, кроз истраживања сам имао прилике да видим да је Јанковић други, Прелетачевић се примиче трећем месту али не знам колико је све то релевантно. Очито је, међутим, да имамо једну нову појаву, што може да буде свима нама симпатично и забавно, али то јесте феномен. Србија није никакав спецификум. У Италији је један комичар освојио 20 одсто гласова, добио градоначелника Рима и озбиљно претендује да освоји власт у читавој Италији на једној забавно-популистичкој причи - подсећа Љајић. 
- То апсолутно говори о кризи демократије, институција и о незадовољству са политичким странкама и политичком елитом и на власти и у опозицији. Ако неко као Прелетачевић успе да заокупи толико пажње и вероватно претендује на завидан број гласова, како се већ најављује, то говори о озбиљном незадовољству и кризи која постоји у друштву и то јесте један сигнал за узбуну. Морамо сви да се преиспитамо - указује Љајић. 
Образлажући зашто је одустао од своје кандидатуре за председника Србије и подржао премијера и председника СНС-а, Љајић каже да му није жао због одустајања зато што ово није време за експерименте и странчарење. 
- За СДПС свакако би било боље да смо имали свог кандидата због видљивости и наше политичке препознатљивости, али нисмо имали право на ту врсту луксуза да у једној озбиљној политичкој ситуацији у којој се налази и земља и читав регион, ми калкулишемо и бавимо се властитом странком. Зато смо се одлучили да подржимо заједничког кандидата коалиције, и то кандидата који има највеће шансе да победи на овим изборима - казао је Љајић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА