Најновије

ЖРЕБ ЗА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ: Јанковић први на листи, Вучић шести! (ФОТО)

БЕОГРАД - На жребу у Републичкој изборној комисији одлучено је ко ће бити на ком месту на листићу за председничке изборе 2. априла.

Председнички избори (Фото: Јутјуб)

Редослед на листићу: Саша Јанковић - 1; Вук Јеремић - 2; Мирослав Паровић - 3; Саша Радуловић - 4; Лука Максимовић/Љубиша Прелетачевић - 5; Александар Вучић - 6;
Бошко Обрадовић - 7; Војислав Шешељ - 8; Александар Поповић - 9; Милан Стаматовић - 10; Ненад Чанак - 11;
Жреб је спроведен на седници РИК-а на којој право присуства има и по један представник сваког предлагача кандидидата. 

Кандидати су Александар Вучић, кога је предложила владајућа већина, Саша Јанковић, који је кандидат групе грађана "За Србију без страха", лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, кандидат групе грађана "Морамо боље" Вук Јеремић, председник покрета Двери Бошко Обрадовић, председник покрета ДЈБ Саша Радуловић и кандидат ДСС Александар Поповић. 
У изборну трку улази и председник општине Чајетина Милан Стаматовић, кандидат Народног слободарског покрета Мирослав Паровић, председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, као и кандидат групе грађана "Бели - Само јако" Лука Максимовић, који је познат као Љубиша Прелетачевић Бели. 
Жребање се обавило тако што се из једног провидног бубња извлачи кугла у којој је лист са именом и презименом кандидата и називом предлагача, а непосредно након тога из другог провидног бубња се извачи лист на коме је уписан редни број који ће тај кандидат имати на листи кандидата. 
Кугле морају бити непровидне, морају имати исте димензије, боју, масу и друге карактеристике. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА