Најновије

ШЕФ ЕТИХАДА: Исплати ли се лет Београд - Њујорк?

Ер Србија и сви који су укључени у њен рад, треба да буду веома поносни на оно што та авио-компанија данас представља, каже Џејмс Хоган шеф Етихад групе.

Ер Србија (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, требало би да буду поносни посебно када се узме у обзир колико се тога постигло у тако кратком временском периоду.
- За три и по године смо покренули нови бренд, изградили нову културу пружања услуга и развили веома јаког оперативног и комерцијалног авио-превозника - истакао је он. 
Хоган, који крајем године напушта тај свој положај, на питање да ли се увођење летова за Њујорк исплатило, рекао је да је то дугорочна инвестиција за "Ер Србију". 
- Таквим линијама је обично потребно три до пет година да остваре оптималан учинак. Оно што се добија од лета за Њујорк је важан ваздухопловни мост између САД, Београда и даљих дестинација - указао је он. 
"Ер Србија" има добар углед, добре људе и добре оперативне резултате, рекао је Хоган и додао да постоји простор за напредак у комерцијалном смислу, али је најважније то што "Ер Србија" и даље напредује и развија се. 
Он сматра да је веома важно продати Београд као туристичку дестинацију. 
- Да би се променио микс прихода на линији за Њујорк, веома је важно развијати сарадњу са сектором туризма, да би се промовисао Београд као место које треба посетити и у коме треба боравити. Потребно нам је да људи уплаћују пакет аранжмане, резертвишу хотеле и изнајмкљуцују аутомобиле. Сви ти елементи су важни. Када постоји таква веза људи треба да дођу у Београд, проведу одређено време и потроше новац у Србији - истакао је Хоган. 
Упитан да ли види прилику за даље ширење, он је рекао да је за ави-окомпанију важно да има праву величину и форму. 
- Није све у ширењу. Многе авиокомпаније су се у прошлости пребрзо развијале, а затим се урушиле. Важно је да учврстимо то што имамо и учинимо да функционише на прави начин - напоменуо је Хоган. 
Он је указао да је недавно отворени "Етихадов" Центар за обједињене услуге у Београду пратећи производ успешног пројекта "Ер Србија". 
- Као инвеститори сматрамо да авио-компанија функционише, да одлично ради и да постоји добра подршка државе као власника већинског удела. То нам је дало самопоуздање да још више инвестирамо у Србију - каже Хоган. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА