Најновије

ШУТАНОВАЦ УДАРИО НА БИВШЕГ КОЛЕГУ: Јеремићу, нећеш видети други круг!

Шутановац ударио на Јеремића!

Драган Шутановац (Фото: Јутјуб)

Након што је Вук Јеремић, председнички кандидат и бивши члан ДС-а, изјавио да очекује да ће за њега у другом кругу председничких избора гласати чланови ДС-а, лидер те странке Драган Шутановац му је поручио да ће се у другом кругу наћи Саша Јанковић и Александар Вучић.
Наиме, председнички кандидат Вук Јеремић је одговарајући на питање да ли очекује да ће га у евентуалном другом кругу искрено или прећутно подржати Демокртаска странка одговорио да ће добити гласове демократа.

- Не знам шта ће бити одлука врха ДС-а, али сам сигуран да ће чланови и симпатизери ДС-а гласати за мене у другом кругу - казао је Јеремић.
Међутим, лидер демоката Драган Шутановац има потпуно другачије виђење другог круга предстојећих председничких избора.
- У другом кругу очекујем Сашу Јанковића и Александра Вучића, све друго је мање могуће - казао је он и поручио да демократе својим гласовима никада нису подржале Александра Вучића.
- С друге стране, ДС ни сад, као ни последњих пет година, није ниједном подржао Вучића, било гласањем било давањем кворума у НСРС-у, тако да нико не треба да размишља о сценарију по којем би ДС пропустио прилику да не само гласа већ и допринесе победи над Вучићем - поручио је лидер демократа, алудирајући на то да је управо Вук Јеремић 2013. године у парламенту обезбедио кворум владајућој коалицији.
Подсећања ради, расправа о буџету за 2014. започета је тек из трећег покушаја, и то тек пошто је владајућој коалицији у покушају да у скупштинским клупама окупи већину посланика (макар 126 од 250) у помоћ прискочио самостални посланик Вук Јеремић и тако обезбедио кворум.
- Пристојно је да посланик убаци картицу кад седи у сали и учествује у раду парламента. Техничка опструкција рада парламента није начин да се покаже неслагање с неком политиком - казао је тада Јеремић, који је прешао у самосталне посланике након што је искључен из ДС-а јер се оглушио о одлуку демократа да врати посланички мандат.
Политички аналитичар Драгомир Анђелковић казао је да Јанковић, Јеремић и Шутановац добро знају да су избори за опозицију изгубљени и да Александар Вучић побеђује у првом кругу.
- Ово су избори за лидера опозиције, они причају да им је Вучић противник, али су они међусобно већи противници и међусобно се боре да неко од њих буде другопласирани и на тај начин себи обезбеди примат у потенцијалном окупљању опозиције. То је битка поражених на изборима за место вође опозиције у наредном периоду - казао је он.


Вукова кампања је пластична

Драган Шутановац, лидер демократа, јуче је казао и да му се не свиђа кампања председничког кандидата Вука Јеремића.
- Ја такву кампању, као менаџер кампање, а ни као кандидат, не бих никад водио. То ми изгледа сувише пластично. Пажљиво гледам снимке енергичних говора и помало сам изненађен, али добро, није моје да саветујем противкандидате - казао је Шутановац у интервјуу за један дневни лист.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА