Најновије

ВЕЗА РОКФЕЛЕРА И ТИТА: Ево шта је покојни милијардер говорио о Југославији!

Покојни Дејвид Рокфелер, који је био последњи живи унук најбогатијег човека у историји света Џона Д. Рокфелера, у својој прошлости био је повезан са Југославијом и Јосипом Брозом Титом.

Јосип Броз Тито (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, у интервјуу који је давно са њим радила новинарка Мира Адања Полак, наводи се да је "Чејс Менхент банка" била прва америчка банка која је после рата почела да сарађује с Југославијом и која је показала интересовање за привреду Југославије. Тим поводом је Дејвид Рокфелер неколико пута посетио некадашњу СФРЈ.
О сусрету са Титом на састанку банкара света Рокфелер је рекао: - Увек сам био импресиониран председником Титом као вођом комплексне државе у немирном свету и далековидим међународним државником. Моје колеге у "Чејс Менхетен-банци" и ја били смо дубоко дирнути вешћу о његовој смрти. Он је био велики ратни лидер, који је основао нову Југославију у духу братства и јединства. Председник Тито дао је огроман допринос миру у свету, што ће трајати у будућности. За своју улогу ствараоца покрета несврстаних, он је свуда заслужио поштовање људи, али ће се дубоко осећати недостатак његове храбрости и руковођења, иако је председник Тито отишао, независност, стабилност и просперитет Југославије служиће као живо сведочанство о њему - рекао је Рокфелер, а пише у књизи Мире Адање Полак. Милијардер Дејвид Рокфелер преминуо је у 101. години. Он је био амерички банкар и један од најбогатијих људи на свету, према подацима часописа Форбс, вредност његове имовине је близу 3 милијарде долара. Рођен је у Њујорку и намлађи је од шест синова Џона Рокфелера јуниора, сина Џона Д. Рокфелера сениора, оснивача нафтне компаније Стандард Оил-а. Током живота је Дејвид Рокефелер успео је да оствари утицај достојан наслеђа једне од најмоћнијих капиталистичких династија у историји.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА