Најновије

НОВИ НАПАД НА ДАМАСК: Џихадисти под кишом бомби напредују на истоку сиријске престонице! (ВИДЕО)

Џихадисти из организације Хајат Тахруир ал Шам (ХТШ) покренули су јутрос нови снажан напад на положаје Сиријске арапске армије (САА) у источној четврти Дамаска - Џобару.

Дамаск данас (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Други напад ове недеље започео је детонацијом самоубилачког возила на западу Џобара, које је овај пут уништено пре него што је стигло до циља. Док је још трајала пометња изазвана снажном експлозијом, џихадисти су успели да делимично пробију линије Сиријске армије и након два сата жестоких борби преузму контролу над фабриком текстила.
Након освајања фабрике, џихадисти ХТШ-а наставили су нападе на линији Џобар - Абасијијин, где је дошло до низа жестоких борби на више тачака, а "побуњеници" настављају офанзиву упркос снажном бомбардовању сиријске и руске авијације. Интересантно је да је терористичка организација Ахрар ал Шам, блиска Ал Каиди, објавила је снимак из освојене текстилне индустрије у Џобару: Иако су џихадисти успели да направе известан помак на фронту, није реално очекивати да ће успети да утврде своје позиције до те мере да издрже нови контранапад САА који је већ започет. Руптли је већ избацио снимак контранапада САА, на ком се виде борбе у градској четврти Кабун. У операцијама учествују борци САА и Снага народне одбране. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА